Ροκφόρ ή άλλα μπλε τυριά: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές τους;
Newsroom | email: [email protected] Τα μπλε τυριά είναι από τις πιο αγαπητές κατηγορίες τυριών, που μάλιστα δημιουργήθηκαν τυχαία και συνοδεύονται από πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες προέλευσης. Είτε τα λατρεύετε είτε τα αποφεύγετε λόγω της έντονης γεύσης και μυρωδιάς τους, αξίζει να μάθετε τι ακριβώς είναι και πώς διαφέρουν από το γνωστό ροκφόρ. Τι είναι το μπλε τυρί; Αν και πετάμε τα τρόφιμα όταν μουχλιάζουν, το συγκεκριμένο τυρί το βάζουμε να "μουχλιάσει" επί τούτου, ώστε να αποκτήσει μία πιο ενδιαφέρουσα γεύση και πιο περίπλοκα αρώματα. Τα μπλε τυριά προέρχονται από αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα - παστεριωμένο ή απαστερίωτο - και μέσα σε αυτά έχουν αναπτυχθεί αποικίες από μύκητες του γένους Penicillium roqueforti. Αν και ορισμένα στελέχη του μύκητα μπορούν να είναι επιβλαβή αν καταναλωθούν, όπως το Penicillium expansum, τα στελέχη που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του μπλε είναι ασφαλή για κατανάλωση. Στις περισσότερες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(612)
- politismos(55)
- Βιβλία(46)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(52)
- Κινηματογράφος(116)
- Μουσική(54)
- Παράξενα(41)
- Τέχνη(41)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.