Η γραβιέρα Νάξου στην κορυφή του κόσμου: το κορυφαίο παστεριωμένο τυρί σύμφωνα με το Taste Atlas
Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η γραβιέρα Νάξου, καθώς βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης Best Pasteurized Milk Cheese Types in the World του έγκριτου γαστρονομικού οδηγού Taste Atlas, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη μοναδική ποιότητα της ελληνικής τυροκομίας. Η γραβιέρα Νάξου, που παράγεται εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής και πολιτισμικής ταυτότητας του τόπου. Είναι ένα σκληρό επιτραπέζιο τυρί, με λεπτή κρούστα και ανοιχτό κίτρινο χρώμα, ενώ στο εσωτερικό της διακρίνονται μικρές, χαρακτηριστικές τρυπούλες. Η υφή της είναι συμπαγής, και η γεύση της ήπια, ελαφρώς γλυκιά και δροσερή, με ένα φίνο άρωμα που μαρτυρά την ποιότητά της. Αυτό που κάνει τη γραβιέρα Νάξου τόσο ξεχωριστή είναι η προέλευση και η σύνθεση του γάλακτος: φτιάχνεται είτε αποκλειστικά από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, είτε από ένα μείγμα πρόβειου με έως 20% κατσικίσιο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(612)
- politismos(55)
- Βιβλία(46)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(52)
- Κινηματογράφος(116)
- Μουσική(54)
- Παράξενα(41)
- Τέχνη(41)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.