πριν από  1 ημέρα 10 ώρες

In2life.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η γραβιέρα Νάξου, καθώς βρέθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης Best Pasteurized Milk Cheese Types in the World του έγκριτου γαστρονομικού οδηγού Taste Atlas, αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη μοναδική ποιότητα της ελληνικής τυροκομίας. Η γραβιέρα Νάξου, που παράγεται εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής και πολιτισμικής ταυτότητας του τόπου. Είναι ένα σκληρό επιτραπέζιο τυρί, με λεπτή κρούστα και ανοιχτό κίτρινο χρώμα, ενώ στο εσωτερικό της διακρίνονται μικρές, χαρακτηριστικές τρυπούλες. Η υφή της είναι συμπαγής, και η γεύση της ήπια, ελαφρώς γλυκιά και δροσερή, με ένα φίνο άρωμα που μαρτυρά την ποιότητά της. Αυτό που κάνει τη γραβιέρα Νάξου τόσο ξεχωριστή είναι η προέλευση και η σύνθεση του γάλακτος: φτιάχνεται είτε αποκλειστικά από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, είτε από ένα μείγμα πρόβειου με έως 20% κατσικίσιο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation