Η ιστορική διαδρομή του Κουραμπιέ. Από πού προέρχεται και πώς ήρθε στην Ελλάδα
Ο κουραμπιές είναι από τα γλυκά που δεν λείπουν από τα Χριστούγεννα. Λευκός από την άχνη ζάχαρη, αρωματικός και γεμάτος βούτυρο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του γιορτινού τραπεζιού. Πριν γίνει ελληνική συνήθεια, είχε ήδη κάνει μεγάλο ταξίδι σε άλλες κουζίνες του κόσμου. Η προέλευση του κουραμπιέ είναι από την Περσία, όπου πρωτοεμφανίστηκε τον 7ο αιώνα, την εποχή που η ζάχαρη άρχισε να διαδίδεται στην περιοχή. Η αρχική μορφή του ήταν ένα είδος γλυκίσματος που συνδύαζε αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη, η βάση δηλαδή στην οποία στηρίζεται μέχρι σήμερα. Παρότι η Περσία θεωρείται το επικρατέστερο σημείο προέλευσής του, η "πατρότητα" του γλυκίσματος διεκδικείται και από τον Λίβανο, όπου αντίστοιχα μικρά βουτυράτα μπισκότα εμφανίζονται σε παλαιότερες μαγειρικές παραδόσεις. Από εκεί, το γλύκισμα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και κατόπιν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, περνώντας μέσα από εμπορικές διαδρομές και πολιτισμικές ανταλλαγές. Η παρουσία...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(569)
- politismos(37)
- Βιβλία(13)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(32)
- Κινηματογράφος(27)
- Μουσική(21)
- Παράξενα(44)
- Τέχνη(99)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.