πριν από  1 ώρα 22 λεπτά

Mixanitouxronou.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο κουραμπιές είναι από τα γλυκά που δεν λείπουν από τα Χριστούγεννα. Λευκός από την άχνη ζάχαρη, αρωματικός και γεμάτος βούτυρο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του γιορτινού τραπεζιού. Πριν γίνει ελληνική συνήθεια, είχε ήδη κάνει μεγάλο ταξίδι σε άλλες κουζίνες του κόσμου. Η προέλευση του κουραμπιέ είναι από την Περσία, όπου πρωτοεμφανίστηκε τον 7ο αιώνα, την εποχή που η ζάχαρη άρχισε να διαδίδεται στην περιοχή. Η αρχική μορφή του ήταν ένα είδος γλυκίσματος που συνδύαζε αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη, η βάση δηλαδή στην οποία στηρίζεται μέχρι σήμερα. Παρότι η Περσία θεωρείται το επικρατέστερο σημείο προέλευσής του, η "πατρότητα" του γλυκίσματος διεκδικείται και από τον Λίβανο, όπου αντίστοιχα μικρά βουτυράτα μπισκότα εμφανίζονται σε παλαιότερες μαγειρικές παραδόσεις. Από εκεί, το γλύκισμα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και κατόπιν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, περνώντας μέσα από εμπορικές διαδρομές και πολιτισμικές ανταλλαγές. Η παρουσία...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation