Μαγειρεύοντας με τον βραβευμένο ντιζάινερ Δημήτρη Κολιαδήμα
Θα περίμενε κανείς ότι θα συναντούσα τον Δημήτρη Κολιαδήμα στη Semiotik Design, το καινοτόμο δημιουργικό γραφείο που ίδρυσε και διευθύνει εδώ και έντεκα χρόνια, κατακτώντας πρόσφατα το μεγάλο βραβείο στα Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας (ΕΒΓΕ) 2025 για τη μοναδική σχεδιαστική του γλώσσα. Αντί γι' αυτό, βρεθήκαμε στο σπίτι του, εκεί όπου στον ελεύθερο χρόνο του ο Θεσσαλονικιός ντιζάινερ, που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης, βρίσκει μαγειρεύοντας ένα ακόμη πεδίο δημιουργικής έκφρασης. "Αγαπώ τη μαγειρική γιατί εκφράζει μια αρχή που διέπει και τη δουλειά μου στον σχεδιασμό: το περίφημο back to basics", λέει. "Όλα ξεκινούν από την πρώτη ύλη. Όταν επιστρέφεις στα βασικά, μπορείς να αποδομήσεις, να κατανοήσεις και να επανεφεύρεις". Το πρώτο του βραβείο ήρθε όταν ήταν ακόμη φοιτητής γραφιστικής, σ' έναν διαγωνισμό της Volkswagen για τον θρυλικό Σκαραβαίο. "Ήταν η αρχή της αυτονομίας μου", θυμάται.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(612)
- politismos(55)
- Βιβλία(46)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(52)
- Κινηματογράφος(116)
- Μουσική(54)
- Παράξενα(41)
- Τέχνη(41)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.