πριν από  1 ημέρα 15 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Δείτε τις φακές με άλλο μάτι και δοκιμάστε αυτή τη χορταστική φακοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα και κάππαρη. 15' προετοιμασία, 30' μαγείρεμα Σύνολο: 45'Υλικά Μερίδες: 4 300 γρ. φακές ψιλές 1 φύλλο δάφνης 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες, σε μικρά καρέ 200-250 γρ. (ανάλογα με τις συσκευασίες) φιλέτο καπνιστής πέστροφας, σε κομμάτια-μπουκιές χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη 50 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε φακοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα και κάππαρη, αρχικά βάζουμε, σε μια κατσαρόλα, τις φακές, τα σκόρδα και τη δάφνη.Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε με μπόλικο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν, αλλά να μη σκάσουν και διαλύονται.Αλατίζουμε τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος.Αποσύρουμε από τη φωτιά.Στραγγίζουμε τις φακές σε ψιλό σουρωτήρι και πετάμε τα σκόρδα και τη δάφνη.Τις ξεπλένουμε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Πολιτισμός
    Palo presentation