Σεμσέκ, τηγανητά ανοιχτά πιτάκια με κιμά
Επισκεφθήκαμε το σχολείο Ζαβαριάν στην Παλιά Κοκκινιά, όπου οι κυρίες του Αρμενικού Κυανού Σταυρού ετοίμασαν μαντί κι άλλες προμήθειες για το μπαζάρ του συλλόγου τους και μοιράστηκαν με τον "Γ" τις πολύτιμες συνταγές τους. 40' προετοιμασία, 1 ώρα τηγάνισμα, 10' αναμονή Σύνολο: 1 ώρα και 50'Υλικά Τεμάχια: για περίπου 50 Για τη ζύμη 3 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (περίπου) 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα χλιαρό ή νερό 7-8 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά ξηρή 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1/4 φλιτζ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο Για τη γέμιση 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά, περασμένος δύο φορές από τη μηχανή του κιμά 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κουτ. σούπας αλεύρι 1 κουτ. γλυκού αλάτι 1/2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι 1/2 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τα σεμσέκ στο χλιαρό γάλα (ή στο νερό) διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί.Μόλις σχηματιστούν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(711)
- politismos(54)
- Βιβλία(30)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(52)
- Κινηματογράφος(72)
- Μουσική(64)
- Παράξενα(85)
- Τέχνη(86)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.