Νέα μελέτη: Πώς οι φυσικές ενώσεις που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα ενισχύουν τον εγκέφαλο
Newsroom | email: info@pronews.gr Νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Shibaura στην Ιαπωνία, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς οι φυσικές ενώσεις που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα μπορούν να ενισχύσουν προσωρινά την μνήμη ενεργοποιώντας το εσωτερικό σύστημα συναγερμού του εγκεφάλου. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Σιμπάουρα στην Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι όταν ποντίκια κατανάλωναν φλαβανόλες - φυσικές ενώσεις των φυτών γνωστές για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες - ο εγκέφαλός τους παρήγαγε μια αιφνίδια αύξηση νοραδρεναλίνης, μιας ουσίας που σχετίζεται με την εγρήγορση και τη συγκέντρωση. Εντός ώρας από την κατανάλωση τα ζώα είχαν βελτιωμένη επίδοση της τάξεως του 30% σε ένα τεστ μνήμης σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο στο περιοδικό Current Research in Food Science. Επιπλέον παρουσίασαν αυξημένη κινητική δραστηριότητα και εξερευνητική διάθεση. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η πικρή γεύση των φλαβανολών...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η σοκολάτα μπορεί να έχει ταυτιστεί στο μυαλό μας ως μια απόλαυση που ίσως είναι βλαβερή για την υγεία, όμως σε σωστή ποσότητα μπορεί να δράσει ως "καύσιμο" για τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Shibaura στην Ιαπωνία, οι φυσικές ενώσεις που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα, γνωστές ως φλαβανόλες, μπορούν να ενισχύσουν προσωρινά την...
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(42)
- Κύπρος(505)
- Μέση Ανατολή(0)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.