Σήμερα 28.08.14  γιορτάζουν: 
×

Ακολουθήστε το Palo.gr στο Facebook

Πρόκειται για γάλα υψηλής παστερίωσης, δηλαδή επεξεργασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται περισσότερο από το παραδοσιακό φρέσκο γάλα - περίπου οχτώ με δέκα μέρες, αντί για τις τέσσερις που προβλέπονται από το νόμο. Γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται η παστερίωση σε υψηλή θερμοκρασία, στους 120°C, για μισό δευτερόλεπτο. Από διατροφικής άποψης, στο προϊόν αυτό σημειώνεται μια μικρή απώλεια μερικών πρωτεϊνών του γάλακτος. Αντίθετα, μια άλλη τεχνική προβλέπει το συνδυασμό περισσότερων εργασιών: το μηχανικό διαχωρισμό, την επεξεργασία σε θερμότητα, το φιλτράρισμα με μεμβράνη (μικροφιλτράρισμα) και την παστερίωση. Στην πρώτη φάση το ακατέργαστο γάλα διαχωρίζεται μηχανικά στα δύο βασικά συστατικά του: πίαρ (ανθόγαλα) και άπαχο γάλα. Το ανθόγαλα ζεσταίνεται σε θερμοκρασία άνω των 120°C, ενώ το άπαχο γάλα θερμαίνεται περίπου στους 50°Cκαι κατόπιν φιλτράρεται με μια μεμβράνη που συγκροτεί τα βακτηρίδια. Ακολούθως τα δύο συστατικά ενώνονται...

   ·    πριν από  10 Μήνες 22 ημέρες  ·    

spirosiliadis.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ολα τα Άρθρα

Blogs

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

Σχετικά Θέματα

Από την ενότητα: Ελλάδα

Πρόγραμμα | Δείτε Τώρα

Alpha
18:00
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Μαγκαζίνο
Kontra Channel
18:00
ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΙΣ
Άλλο
MTV
18:00
I USED TO BE FAT
Μαγκαζίνο
TV Μακεδονία
18:00
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ειδήσεις
Βουλή
18:00
Η ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
Ντοκιμαντέρ
ΝΕΡΙΤ
18:00
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ειδήσεις
ΣΚΑΪ
18:00
ΣΚΑΪ ΣΤΙΣ 6
Άλλο
ANT1
17:50
ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ
Σειρά
Mega Channel
17:50
ΗΡΘΕ ΚΙ ΕΔΕΣΕ
Σειρά
Star Channel
17:30
THE BIG BANG THEORY V
Σειρά
Kontra Channel
17:00
EΛΛΗΝΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ
Ειδήσεις
MAD TV
17:00
OK
Μουσική εκπομπή

Πρωτοσέλιδα

Palo presentation