Σήμερα 07.07.15  γιορτάζουν: 
×

Ακολουθήστε το Palo.gr στο Facebook

Πρόκειται για γάλα υψηλής παστερίωσης, δηλαδή επεξεργασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται περισσότερο από το παραδοσιακό φρέσκο γάλα - περίπου οχτώ με δέκα μέρες, αντί για τις τέσσερις που προβλέπονται από το νόμο. Γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται η παστερίωση σε υψηλή θερμοκρασία, στους 120°C, για μισό δευτερόλεπτο. Από διατροφικής άποψης, στο προϊόν αυτό σημειώνεται μια μικρή απώλεια μερικών πρωτεϊνών του γάλακτος. Αντίθετα, μια άλλη τεχνική προβλέπει το συνδυασμό περισσότερων εργασιών: το μηχανικό διαχωρισμό, την επεξεργασία σε θερμότητα, το φιλτράρισμα με μεμβράνη (μικροφιλτράρισμα) και την παστερίωση. Στην πρώτη φάση το ακατέργαστο γάλα διαχωρίζεται μηχανικά στα δύο βασικά συστατικά του: πίαρ (ανθόγαλα) και άπαχο γάλα. Το ανθόγαλα ζεσταίνεται σε θερμοκρασία άνω των 120°C, ενώ το άπαχο γάλα θερμαίνεται περίπου στους 50°Cκαι κατόπιν φιλτράρεται με μια μεμβράνη που συγκροτεί τα βακτηρίδια. Ακολούθως τα δύο συστατικά ενώνονται...

   ·    πριν από  1 Χρόνο 9 Μήνες  ·    

spirosiliadis.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ολα τα Άρθρα

Blogs

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

Σχετικά Θέματα

Από την ενότητα: Ελλάδα

Πρόγραμμα | Δείτε Τώρα

ANT1
05:15
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ
Σειρά
Alpha
05:15
ΕΙΚΟΝΕΣ
Μαγκαζίνο
ΣΚΑΪ
05:15
1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ
Άλλο
ANT1
05:00
ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
Ειδήσεις
Alpha
05:00
ΘΥΡΙΔΑ ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΗΣ
Ειδήσεις
Kontra Channel
05:00
ΜΑΝΤΑΣ
Ειδήσεις
MTV
05:00
GREEK HITS
Μουσική εκπομπή
TV Μακεδονία
05:00
MAYDAY
Ντοκιμαντέρ
MAD TV
03:30
INSOMNIA MIXER
Μουσική εκπομπή
Star Channel
03:30
ΦΜ LIVE
Μαγκαζίνο
Βουλή
02:10
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
Άλλο

Πρωτοσέλιδα

Palo presentation