×

Ακολουθήστε το Palo.gr στο Facebook

Πρόκειται για γάλα υψηλής παστερίωσης, δηλαδή επεξεργασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται περισσότερο από το παραδοσιακό φρέσκο γάλα - περίπου οχτώ με δέκα μέρες, αντί για τις τέσσερις που προβλέπονται από το νόμο. Γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται η παστερίωση σε υψηλή θερμοκρασία, στους 120°C, για μισό δευτερόλεπτο. Από διατροφικής άποψης, στο προϊόν αυτό σημειώνεται μια μικρή απώλεια μερικών πρωτεϊνών του γάλακτος. Αντίθετα, μια άλλη τεχνική προβλέπει το συνδυασμό περισσότερων εργασιών: το μηχανικό διαχωρισμό, την επεξεργασία σε θερμότητα, το φιλτράρισμα με μεμβράνη (μικροφιλτράρισμα) και την παστερίωση. Στην πρώτη φάση το ακατέργαστο γάλα διαχωρίζεται μηχανικά στα δύο βασικά συστατικά του: πίαρ (ανθόγαλα) και άπαχο γάλα. Το ανθόγαλα ζεσταίνεται σε θερμοκρασία άνω των 120°C, ενώ το άπαχο γάλα θερμαίνεται περίπου στους 50°Cκαι κατόπιν φιλτράρεται με μια μεμβράνη που συγκροτεί τα βακτηρίδια. Ακολούθως τα δύο συστατικά ενώνονται...

   ·    πριν από  11 Μήνες 13 ημέρες  ·    

spirosiliadis.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ολα τα Άρθρα

Blogs

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

Σχετικά Θέματα

Από την ενότητα: Ελλάδα

Πρόγραμμα | Δείτε Τώρα

Mega Channel
16:40
ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ
Ταινία
ΝΕΡΙΤ
16:30
Ο ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΗΣ
Σειρά
ANT1
16:00
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ
Σειρά
Alpha
16:00
MR. BEAN
Σειρά
Kontra Channel
16:00
Κ & ΡΗΞΗ
Ειδήσεις
MAD TV
16:00
MAD GREEKZ TOP 10
Μουσική εκπομπή
MTV
16:00
PLAIN JANE
Μαγκαζίνο
Βουλή
16:00
Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
Ντοκιμαντέρ
ΣΚΑΪ
16:00
ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΤΑΚΕΣΙ
Μαγκαζίνο
Star Channel
15:45
ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ
Ταινία
ΣΚΑΪ
15:00
AMERICA'S NEXT TOP MODEL
Μαγκαζίνο

Πρωτοσέλιδα

Palo presentation