×

Ακολουθήστε το Palo.gr στο Facebook

Πρόκειται για γάλα υψηλής παστερίωσης, δηλαδή επεξεργασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται περισσότερο από το παραδοσιακό φρέσκο γάλα - περίπου οχτώ με δέκα μέρες, αντί για τις τέσσερις που προβλέπονται από το νόμο. Γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται η παστερίωση σε υψηλή θερμοκρασία, στους 120°C, για μισό δευτερόλεπτο. Από διατροφικής άποψης, στο προϊόν αυτό σημειώνεται μια μικρή απώλεια μερικών πρωτεϊνών του γάλακτος. Αντίθετα, μια άλλη τεχνική προβλέπει το συνδυασμό περισσότερων εργασιών: το μηχανικό διαχωρισμό, την επεξεργασία σε θερμότητα, το φιλτράρισμα με μεμβράνη (μικροφιλτράρισμα) και την παστερίωση. Στην πρώτη φάση το ακατέργαστο γάλα διαχωρίζεται μηχανικά στα δύο βασικά συστατικά του: πίαρ (ανθόγαλα) και άπαχο γάλα. Το ανθόγαλα ζεσταίνεται σε θερμοκρασία άνω των 120°C, ενώ το άπαχο γάλα θερμαίνεται περίπου στους 50°Cκαι κατόπιν φιλτράρεται με μια μεμβράνη που συγκροτεί τα βακτηρίδια. Ακολούθως τα δύο συστατικά ενώνονται...

   ·    πριν από  1 Χρόνο 9 Μήνες  ·    

spirosiliadis.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ολα τα Άρθρα

Blogs

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

Σχετικά Θέματα

Από την ενότητα: Ελλάδα

Πρόγραμμα | Δείτε Τώρα

Βουλή
20:20
ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
Μουσική εκπομπή
ANT1
20:00
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
Ειδήσεις
Alpha
20:00
ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ
Μαγκαζίνο
MAD TV
20:00
MIXER
Μουσική εκπομπή
MTV
20:00
POPLAND
Σειρά
Mega Channel
20:00
MEGA - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
ΣΚΑΪ
20:00
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
Ειδήσεις
Kontra Channel
19:50
KONTRA NEWS
Ειδήσεις
Star Channel
19:50
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ειδήσεις
TV Μακεδονία
19:45
ΟΛΑ ΚΑΛΑ
Μαγκαζίνο

Πρωτοσέλιδα

Palo presentation