Πρόκειται για γάλα υψηλής παστερίωσης, δηλαδή επεξεργασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται περισσότερο από το παραδοσιακό φρέσκο γάλα - περίπου οχτώ με δέκα μέρες, αντί για τις τέσσερις που προβλέπονται από το νόμο. Γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται η παστερίωση σε υψηλή θερμοκρασία, στους 120°C, για μισό δευτερόλεπτο. Από διατροφικής άποψης, στο προϊόν αυτό σημειώνεται μια μικρή απώλεια μερικών πρωτεϊνών του γάλακτος. Αντίθετα, μια άλλη τεχνική προβλέπει το συνδυασμό περισσότερων εργασιών: το μηχανικό διαχωρισμό, την επεξεργασία σε θερμότητα, το φιλτράρισμα με μεμβράνη (μικροφιλτράρισμα) και την παστερίωση. Στην πρώτη φάση το ακατέργαστο γάλα διαχωρίζεται μηχανικά στα δύο βασικά συστατικά του: πίαρ (ανθόγαλα) και άπαχο γάλα. Το ανθόγαλα ζεσταίνεται σε θερμοκρασία άνω των 120°C, ενώ το άπαχο γάλα θερμαίνεται περίπου στους 50°Cκαι κατόπιν φιλτράρεται με μια μεμβράνη που συγκροτεί τα βακτηρίδια. Ακολούθως τα δύο συστατικά ενώνονται...

   ·    πριν από  2 Χρόνια -19 Μήνα  ·    

spirosiliadis.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ολα τα Άρθρα

Blogs

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

Από την ενότητα: Ελλάδα
Ροή videos

Από την ενότητα: Ελλάδα

Δεν βρέθηκαν video

Σχετικά Θέματα

Πρόγραμμα | Δείτε Τώρα

ANT1
06:00
ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΨΕΜΑ
Παιδική εκπομπή
E TV
06:00
LIFE STYLE NEWS
Άλλο
MAD TV
06:00
HITS NON STOP
Σόου
Βουλή
06:00
ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Άλλο
ΕΡΤ 1
06:00
ΕΡΤ Ειδήσεις - Αθλητικά - Καιρός
Ειδήσεις
ΕΡΤ 3
06:00
ΥΓΕΙΑ
Άλλο
ΣΚΑΪ
06:00
ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
Σόου

Πρωτοσέλιδα

Palo presentation