GR RS CY
×

Ακολουθήστε το Palo.gr στο Facebook

Πρόκειται για γάλα υψηλής παστερίωσης, δηλαδή επεξεργασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται περισσότερο από το παραδοσιακό φρέσκο γάλα - περίπου οχτώ με δέκα μέρες, αντί για τις τέσσερις που προβλέπονται από το νόμο. Γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται η παστερίωση σε υψηλή θερμοκρασία, στους 120°C, για μισό δευτερόλεπτο. Από διατροφικής άποψης, στο προϊόν αυτό σημειώνεται μια μικρή απώλεια μερικών πρωτεϊνών του γάλακτος. Αντίθετα, μια άλλη τεχνική προβλέπει το συνδυασμό περισσότερων εργασιών: το μηχανικό διαχωρισμό, την επεξεργασία σε θερμότητα, το φιλτράρισμα με μεμβράνη (μικροφιλτράρισμα) και την παστερίωση. Στην πρώτη φάση το ακατέργαστο γάλα διαχωρίζεται μηχανικά στα δύο βασικά συστατικά του: πίαρ (ανθόγαλα) και άπαχο γάλα. Το ανθόγαλα ζεσταίνεται σε θερμοκρασία άνω των 120°C, ενώ το άπαχο γάλα θερμαίνεται περίπου στους 50°Cκαι κατόπιν φιλτράρεται με μια μεμβράνη που συγκροτεί τα βακτηρίδια. Ακολούθως τα δύο συστατικά ενώνονται...

   ·    πριν από  1 Χρόνο 7 Μήνες  ·    

spirosiliadis.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ολα τα Άρθρα

Blogs

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

Σχετικά Θέματα

Από την ενότητα: Ελλάδα

Πρόγραμμα | Δείτε Τώρα

Βουλή
16:10
ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ, Ο ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
Ντοκιμαντέρ
ANT1
16:00
ΛΙΤΣΑ.COM
Σειρά
Star Channel
15:45
ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ IX
Σειρά
ΝΕΡΙΤ
15:30
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
Άλλο
Βουλή
15:15
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ντοκιμαντέρ
ΣΚΑΪ
15:10
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΛΛΩΝ
Ταινία
Alpha
15:00
FORMULA 1: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2015
Αθλητική εκπομπή
Mega Channel
14:50
ΜΑΤΙΛΝΤΑ
Ταινία
MAD TV
14:30
30 BEST VIDEOS
Μαγκαζίνο
TV Μακεδονία
14:30
Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
Άλλο
TV Μακεδονία
12:00
Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ
Άλλο

Πρωτοσέλιδα

Palo presentation