GR RS CY
  Σήμερα 04.03.15  γιορτάζουν: 
×

Ακολουθήστε το Palo.gr στο Facebook

Πρόκειται για γάλα υψηλής παστερίωσης, δηλαδή επεξεργασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται περισσότερο από το παραδοσιακό φρέσκο γάλα - περίπου οχτώ με δέκα μέρες, αντί για τις τέσσερις που προβλέπονται από το νόμο. Γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται η παστερίωση σε υψηλή θερμοκρασία, στους 120°C, για μισό δευτερόλεπτο. Από διατροφικής άποψης, στο προϊόν αυτό σημειώνεται μια μικρή απώλεια μερικών πρωτεϊνών του γάλακτος. Αντίθετα, μια άλλη τεχνική προβλέπει το συνδυασμό περισσότερων εργασιών: το μηχανικό διαχωρισμό, την επεξεργασία σε θερμότητα, το φιλτράρισμα με μεμβράνη (μικροφιλτράρισμα) και την παστερίωση. Στην πρώτη φάση το ακατέργαστο γάλα διαχωρίζεται μηχανικά στα δύο βασικά συστατικά του: πίαρ (ανθόγαλα) και άπαχο γάλα. Το ανθόγαλα ζεσταίνεται σε θερμοκρασία άνω των 120°C, ενώ το άπαχο γάλα θερμαίνεται περίπου στους 50°Cκαι κατόπιν φιλτράρεται με μια μεμβράνη που συγκροτεί τα βακτηρίδια. Ακολούθως τα δύο συστατικά ενώνονται...

   ·    πριν από  1 Χρόνο 4 Μήνες  ·    

spirosiliadis.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ολα τα Άρθρα

Blogs

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

Σχετικά Θέματα

Από την ενότητα: Ελλάδα

Πρόγραμμα | Δείτε Τώρα

Kontra Channel
02:00
PLOUTON HELLAS
Ειδήσεις
MTV
02:00
ONLY HITS
Μουσική εκπομπή
Βουλή
02:00
ΒΟΥΛΗ - TΗΛΕΟΡΑΣΗ
Άλλο
Alpha
01:45
ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ!
Μαγκαζίνο
ΣΚΑΪ
01:45
CSI: MIAMI IX
Σειρά
Βουλή
01:40
Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ
Ντοκιμαντέρ
Star Channel
01:30
WITHOUT A TRACE III
Σειρά
TV Μακεδονία
01:30
MAGIC CITY
Σειρά
ΝΕΡΙΤ
01:30
THE NEWSROOM
Σειρά
Mega Channel
00:40
Trailer
ΜΠΡΑΖΙΛΕΡΟ
Ταινία
ANT1
00:15
ΟΛΑ ΜΠΙΠ
Μαγκαζίνο

Πρωτοσέλιδα

Palo presentation