Σήμερα 02.09.14  γιορτάζουν: 
×

Ακολουθήστε το Palo.gr στο Facebook

Πρόκειται για γάλα υψηλής παστερίωσης, δηλαδή επεξεργασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται περισσότερο από το παραδοσιακό φρέσκο γάλα - περίπου οχτώ με δέκα μέρες, αντί για τις τέσσερις που προβλέπονται από το νόμο. Γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται η παστερίωση σε υψηλή θερμοκρασία, στους 120°C, για μισό δευτερόλεπτο. Από διατροφικής άποψης, στο προϊόν αυτό σημειώνεται μια μικρή απώλεια μερικών πρωτεϊνών του γάλακτος. Αντίθετα, μια άλλη τεχνική προβλέπει το συνδυασμό περισσότερων εργασιών: το μηχανικό διαχωρισμό, την επεξεργασία σε θερμότητα, το φιλτράρισμα με μεμβράνη (μικροφιλτράρισμα) και την παστερίωση. Στην πρώτη φάση το ακατέργαστο γάλα διαχωρίζεται μηχανικά στα δύο βασικά συστατικά του: πίαρ (ανθόγαλα) και άπαχο γάλα. Το ανθόγαλα ζεσταίνεται σε θερμοκρασία άνω των 120°C, ενώ το άπαχο γάλα θερμαίνεται περίπου στους 50°Cκαι κατόπιν φιλτράρεται με μια μεμβράνη που συγκροτεί τα βακτηρίδια. Ακολούθως τα δύο συστατικά ενώνονται...

   ·    πριν από  10 Μήνες 27 ημέρες  ·    

spirosiliadis.blogspot.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ολα τα Άρθρα

Blogs

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

Σχετικά Θέματα

Από την ενότητα: Ελλάδα

Πρόγραμμα | Δείτε Τώρα

Alpha
17:00
ΠΕΡΑΣΤΕ, ΦΙΛΗΣΤΕ...ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ
Ταινία
Kontra Channel
17:00
EΛΛΗΝΩΝ ΕΓΕΡΣΙΣ
Ειδήσεις
MAD TV
17:00
OK
Μουσική εκπομπή
MTV
17:00
THE HARD TIME OF RJ BERGER
Μαγκαζίνο
Βουλή
17:00
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ειδήσεις
ΣΚΑΪ
16:45
CHEF ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
Άλλο
Mega Channel
16:40
ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΠΕΘΕΡΕΣ
Ταινία
Star Channel
16:30
PSYCH II
Σειρά
ΝΕΡΙΤ
16:30
Ενα μπουζούκι αλλιώτικο από τα άλλα
Ταινία
ANT1
16:00
ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Αθλητική εκπομπή

Πρωτοσέλιδα

Palo presentation