Το κρέας γίνεται είδος πολυτελείας: Η τιμή του μοσχαριού εκτοξεύτηκε κατά 55% σε δύο χρόνια
Οι διαδοχικές αυξήσεις στην αξία του κρέατος συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με αποτέλεσμα ολοένα και λιγότεροι αγοραστές να είναι σε θέση να επιλέξουν το μοσχάρι. Η τιμή του κρέατος κινείται ανεξέλεγκτα στην αγορά, καθώς οι συνεχείς ανατιμήσεις έχουν καταστήσει το μοσχαρίσιο κρέας απρόσιτο για σημαντική μερίδα των καταναλωτών. Είναι ενδεικτικό ότι το μοσχάρι έχει καταγράψει άνοδο 55% την τελευταία διετία. Ο Σάββας Κεσίδης, πρόεδρος της ομοσπονδίας κρεοπωλών, σχολίασε: "Το μοσχάρι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έχει σημειώσει αύξηση της τάξης του 55% τα τελευταία δύο χρόνια. Επειδή δεν υπάρχει εγχώρια παραγωγή, είναι αμφίβολο αν αυτή η άνοδος μπορεί να ανακοπεί. Αντίθετα, στα πουλερικά και το κοτόπουλο έχουμε μια σχετική σταθερότητα τους τελευταίους μήνες. Η τσέπη του καταναλωτή έχει συρρικνωθεί, η αγοραστική του ικανότητα έχει μειωθεί". Ένας κρεοπώλης ανέφερε στο MEGA τις ενδεικτικές τιμές: "Ένα κομμάτι μοσχάρι χωρίς κόκκαλο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Με σπασμένα φρένα συνεχίζει να ανεβαίνει η τιμή του κρέατος στην ελληνική αγορά, καθιστώντας το μοσχάρι όλο και πιο απρόσιτο για τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος έχει αυξηθεί κατά 55% τα τελευταία δύο χρόνια, δημιουργώντας σοβαρές πιέσεις στο οικογενειακό πορτοφόλι. "Το μοσχάρι, σύμφωνα με τα...
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.