Τρώγεται η παραγωγικότητα;
Μέχρι τώρα πολλοί αναρωτιούνταν αν η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης μπορεί να επηρεάσει την τσέπη μας. Χρειάστηκε κόπος και χρόνος για να πειστεί μέρος της κοινής γνώμης ότι εκτιμάς περισσότερο αυτό που έχεις όταν το χάνεις. Κάτι που σημαίνει ότι καταλάβαμε για τα καλά τι σημαίνει να ζεις χωρίς επενδυτική βαθμίδα από το 2010 και για τουλάχιστον μια 10ετία. Πάμε τώρα στο ερώτημα του τίτλου: "Τρώγεται η παραγωγικότητα της εργασίας". Και πάλι η απάντηση είναι καταφατική. Ναι τρώγεται διότι συνδέεται άμεσα με το επίπεδο των μισθών. Και δυστυχώς πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις επισημάνσεις στην πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πόσο χαμηλά εξακολουθεί να βρίσκεται η παραγωγικότητα της εργασίας συγκριτικά με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η έκθεση της Κομισιόν για το 2025 δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: η Ελλάδα εξακολουθεί να εμφανίζει τη χαμηλότερη παραγωγικότητα ανά ώρα εργασίας...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.