Οι μπάμιες, καλλιεργούνται σε τροπικές, υποτροπικές και εύκρατες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Καταναλώνονται εδώ και αιώνες, δημιουργώντας, εφόσον μαγειρευτούν, μια κολλώδη υφή. Πολλοί πολιτισμοί τις μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας όξινα στοιχεία, όπως χυμό λεμονιού, για να μειωθεί η έντονη κολλώδης υφή τους. Μπάμιες | Ιδιότητες και διατροφικά οφέλη για την υγείαΘεωρείται αντιδιαβητική τροφή Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Pharmacy and Bio allied Sciences το 2011, διαπίστωσε ότι διαβητικοί αρουραίοι, οι οποίοι γα 28 ημέρες σιτίστηκαν με φλούδες από μπάμιες και σπόρους μπάμιας σε σκόνη, παρουσίασαν σημαντική μείωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, σε σύγκριση με την ομάδα που δεν σιτίζονταν. Ο λόγος ήταν ότι οι μπάμιες περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, ενώ ρυθμίζουν και τον ρυθμό με τον οποίο το σάκχαρο απορροφάται από τον εντερικό σωλήνα. Διάβασε περισσότερα στο...

   ·    πριν από  6 ημέρες 0 ώρα  ·    

Shape.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ολα τα Άρθρα

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

Από την ενότητα: Fitness και Διατροφή
Ροή videos

Από την ενότητα: Fitness και Διατροφή

Δεν βρέθηκαν video

Πρόγραμμα | Δείτε Τώρα

Δεν υπάρχει πρόγραμμα ημέρας

Πρωτοσέλιδα

Palo presentation