Φτερούγες κοτόπουλου με καυτερή σάλτσα και μπλε τυρί
Αν αγαπάς τα αμερικάνικα comfort food, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα! Ζουμερές φτερούγες κοτόπουλου, δύο φορές τηγανισμένες για extra τραγανή υφή, καυτερή σάλτσα βουτύρου και συνοδευτικό dip με μπλε τυρί που κάνει τη διαφορά. Ιδανική επιλογή για βραδιές με φίλους, μπύρα και ταινίες!Υλικά Για τις φτερούγες:1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, χωρίς τις άκρες, κομμένες σε "μπούτια" και "φτερά"Φυτικό λάδι για τηγάνισμαΑλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΜερικά στικς σέλερι για το σερβίρισμα Για την καυτερή σάλτσα:50γρ βούτυρο2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες125ml καυτερή σάλτσα (τύπου Frank's Red Hot)1 κ.σ. μηλόξιδο1 κ.γ. ζάχαρη Για τη σάλτσα μπλε τυριού:100γρ μπλε τυρί, κρεμώδες1 μικρό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο100ml ξινόγαλα (buttermilk)150ml κρέμα creme fraiche1 κ.γ. μηλόξιδοΕκτέλεση Προετοιμασία φτερούγων (προαιρετικά): Αν έχεις χρόνο, πασπάλισε τις φτερούγες με άφθονο αλάτι και άφησέ τες σε σχάρα στο ψυγείο όλο το βράδυ (σκεπασμένες). Έτσι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.