Η σαλάτα του καζανιάρη
"Εμείς ντομάτες είχαμε μόνο το καλοκαίρι. Για να κρατήσουμε μερικές για δύο-τρεις μήνες ακόμα, ξεπατώναμε τις τελευταίες ντοματιές και τις κρεμούσαμε στο υπόγειο για να διατηρούνται. Τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη που ήταν τα καζάνια, για μεζέ της τσικουδιάς έκαναν τις πατάτες οφτές. Κόβανε λοιπόν δύο-τρεις ντομάτες, πετάγανε δύο-τρεις πατάτες μέσα στο καζάνι στη χόβολη, τραβάγανε δύο κάρβουνα, βάζανε μια ρέγκα απάνω, ξερό κρεμμύδι, βράζανε δύο αυγά, λάδι, ξίδι και τίποτε άλλο. Την κάνανε όμως και καλοκαίρι αυτή τη σαλάτα. Τότε βάζανε δυόσμο, γλιστρίδα, την άλλαζαν ανάλογα με τα βρισκούμενα και την εποχή", μας εξηγεί ο σεφ Μιχάλης Χάσικος, που μας την έφτιαξε. Υλικά Μερίδες: 2-3 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες 100 γρ. τρυφερή γλιστρίδα, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη 1 αυγό βρασμένο σφιχτό, καθαρισμένο και κομμένο στα 4 2 πατάτες μέτριες, καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους 1 ρέγκα καπνιστή (ολόκληρη, με το δέρμα και τα κόκαλα) 1...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.