Κέικ με αμύγδαλα, πορτοκάλι και αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί
Ένα εντυπωσιακό γλυκό, αρωματικό και ντελικάτο, που συνδυάζει τη γλύκα των αμυγδάλων με τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού και τη φινέτσα των αχλαδιών ποσέ. Ιδανικό για ένα επίσημο δείπνο ή μια ιδιαίτερη περίσταση!Υλικά Για το κέικ:110 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο (και λίγο επιπλέον για το ταψί)280 γρ. ζάχαρη3 αυγά, ελευθέρας βοσκής, χτυπημένα2-3 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου110 γρ. αμύγδαλα τριμμένα40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΦλούδες από 2 πορτοκάλια, κομμένες σε λεπτές λωρίδες (για διακόσμηση)50 γρ. αμύγδαλα φιλέ, για διακόσμηση50 γρ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί, για διακόσμησηΚρέμα fraiche για το σερβίρισμα Για τα αχλάδια ποσέ:300 ml κόκκινο κρασί130 γρ. ζάχαρηΦλούδα από 1 λεμόνι1 ξύλο κανέλας4 αχλάδιαΕκτέλεσηΠροθέρμανε τον φούρνο στους 160°C (140°C στον αέρα). Βούτυρωσε και στρώσε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενη βάση.Χτύπα το βούτυρο με 130 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Πρόσθεσε τα αυγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.