Μείωσε τις θερμίδες, κέρδισε χρόνια: Πώς η διατροφή επηρεάζει τη γήρανση του εγκεφάλου
Πώς συνδέονται οι θερμίδες με την υγεία του εγκεφάλου; Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η μείωση της καθημερινής πρόσληψης θερμίδων μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για τη διάρκεια της ζωής και την υγεία του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Aging Cell, η μείωση των θερμίδων κατά 30% σε μακροχρόνιο επίπεδο, μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανσή του και να βοηθήσει στην αποφυγή της γνωστικής έκπτωσης, αποτελώντας έτσι έναν ισχυρό σύμμαχο στην πρόληψη της άνοιας και άλλων συναφών ασθενειών. Η εν λόγω έρευνα επικεντρώθηκε σε πιθήκους rhesus, των οποίων η διάρκεια ζωής είναι παρόμοια με εκείνη των ανθρώπων. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι πίθηκοι που ακολούθησαν μια διατροφή περιορισμένων θερμίδων για 20 χρόνια, παρουσίασαν πιο υγιή εγκεφαλικά κύτταρα, με πιο αποτελεσματικό μεταβολισμό και καλύτερη λειτουργία. Πιο αναλυτικά, οι πίθηκοι που ακολούθησαν διατροφή με περιορισμένες θερμίδες είχαν εγκεφαλικά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.