Μπουρεκάκια με τυρί
15' προετοιμασία 3' τηγάνισμα Σύνολο: 18' Υλικά Κομμάτια: 205 φύλλα γιουφκά (ή φύλλα κρούστας)500 γρ. φέτα, τριμμένη1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένοςφρεσκοτριμμένο πιπέριελαιόλαδο, για το τηγάνισμα και το άλειμμαΔιαδικασία Για να ετοιμάσουμε τα μπουρεκάκια με τυρί σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, το αυγό, τα μυρωδικά και λίγο πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά σε πυκνή πάστα.Ραντίζουμε ένα φύλλο γιουφκά με λίγο χλιαρό ή ζεστό νερό, για να μαλακώσει και να μπορεί να τυλιχτεί.Το κόβουμε σε 4 λωρίδες ίδιου πλάτους και αλείφουμε καθεμία με ελαιόλαδο.Στην άκρη της κάθε λωρίδας βάζουμε από 1-1 1/2 κουτ. σούπας μείγμα τυριού και τυλίγουμε το φύλλο δεξιά-αριστερά χιαστί, για να σχηματιστεί ένα τρίγωνο μπουρεκάκι.Πιέζουμε τις άκρες του φύλλου για να κολλήσουν.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες του φύλλου και τα υπόλοιπα φύλλα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Συνολικά βγαίνουν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.