πριν από  1 ημέρα 0 ώρα

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ισίδωρος Ρισκάκης 10.06.2025 • 15:30 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Η ποσότητα του κορν φλάουρ για το μείγμα είναι ενδεικτική και σχετική, και εξαρτάται από το πόσο αμυλώδεις είναι οι πατάτες που θα χρησιμοποιήσουμε. Το βασικό είναι να φτιάξουμε ένα μείγμα που να πλάθεται, σφιχτούτσικο, αλλά όχι κολλώδες. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μαγειρεύουμε τις πατάτες στον ατμό, για να απορροφήσουν λιγότερο νερό και να μην προκύψει νερουλός πουρές. Το ιδιαίτερο στη συνταγή του Χιώτη καραβομάγειρα Σιδερή Ρισκάκη είναι η προσθήκη του ντόπιου "τσοπανίσιου" - ένα σκληρό 100% γίδινο τυρί της Χίου, τσουχτερό και αψύ, που δίνει ωραίες, πικάντικες νότες στους πατατοκεφτέδες. 45' προετοιμασία 2' τηγάνισμα Σύνολο: 47' Υλικά Μερίδες: για 6 μερίδες, ως ορεκτικό 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε μεγάλα κομμάτια 2 γεμάτες κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος 4 κουτ. τριμμένο πικάντικο τυρί, π.χ. μια γίδινη γραβιέρα ή σκληρό, πικάντικο κεφαλοτύρι περίπου 300 γρ. κορν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation