Σαλάτα με Κριθάρι, Φακές και Αυγό: Ένα Πλήρες και Νόστιμο Γεύμα!
Αν ψάχνετε για μια υγιεινή, θρεπτική και γεμάτη γεύση σαλάτα που μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα, τότε αυτή η συνταγή με κριθάρι, φακές, εσπεριδοειδή και αυγό είναι ιδανική για εσάς! Είναι εύκολη στην προετοιμασία και συνδυάζει υπέροχα αρώματα και υφές.Υλικά Για τη σαλάτα:55γρ. κριθάρι50γρ. ελιές Καλαμάτας, κομμένες σε φέτες200γρ. μαγειρεμένες φακές Puy50γρ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα τα φύλλα και τα κοτσάνια, συν επιπλέον για γαρνιτούρα50γρ. πεκάν, χοντροκομμένα1 πορτοκάλι (αίματος ή κανονικό), κομμένο σε φέτες2 αυγά ελευθέρας βοσκής Για τη σάλτσα:2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι3 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΕκτέλεσηΠροετοιμασία του κριθαριού: Ξεπλύνετε σχολαστικά το κριθάρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέστε το κριθάρι και μαγειρέψτε για 25-30 λεπτά. Δοκιμάστε ένα κόκκο: πρέπει να είναι μαλακό αλλά να διατηρεί μια ελαφριά μαστιχωτή υφή και μια ξηρή γεύση.Σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.