Σεμιφρέντο με καφέ και φυστίκια σε αλμυρή καραμέλα
Θα χρειαστούν 30' προετοιμασία, 8 ώρες αναμονή. Σύνολο: 8 ώρες και 30'. Υλικά Μερίδες: 8-10 Για τα καραμελωμένα φυστίκια 100 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα) + επιπλέον για το στόλισμα 100 γρ. ζάχαρη 1/2 κουτ. γλυκού ανθός αλατιούΓια το σεμιφρέντο 5 ασπράδια αυγών 200 γρ. ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 40 ml καφές φίλτρου ή εσπρέσo (ρόφημα, σε θερμοκρασία δωματίου) Διαδικασία Καραμελωμένα φυστίκιαΓια να φτιάξουμε σεμιφρέντο με καφέ και φυστίκια σε αλμυρή καραμέλα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις πάνω-κάτω).Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.Απλώνουμε τα φυστίκια σε μία στρώση.Τα ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε βάλει να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει και να σχηματιστεί μια καραμέλα.Αποσύρουμε από τη φωτιά.Βγάζουμε τα φιστίκια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.