Σπιτικά Teacakes με Μπαχαρικά και Φρούτα
Αν αγαπάς το άρωμα της κανέλας, του μοσχοκάρυδου και των γλυκών φρούτων που ψήνονται στο φούρνο, τότε αυτή η συνταγή για παραδοσιακά αγγλικά teacakes θα γίνει η νέα σου αγαπημένη. Μαλακά, αφράτα και ιδανικά για το απόγευμα με τσάι ή καφέ, τα teacakes θυμίζουν γλυκό ψωμάκι και σερβίρονται πάντα με λίγο βούτυρο που λιώνει στην πρώτη μπουκιά.Υλικά 375 γρ. αλεύρι για ψωμί ½ κ.γ. αλάτι 7 γρ. (1 φακελάκι) ξερή μαγιά στιγμής 1 κ.γ. μίγμα μπαχαρικών 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο Ξύσμα από ½ πορτοκάλι 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 50 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους 150 ml ημίπαχο γάλα 1 αυγό, χτυπημένο 125 γρ. ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα 2 κ.γ. ηλιέλαιο (για άλειμμα) Βούτυρο για το σερβίρισμαΕκτέλεσηΑνακάτεψε τα στερεά υλικά Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.Ετοίμασε το μείγμα γάλακτος Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε απαλά το βούτυρο με το γάλα μέχρι να λιώσει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.