Ωμοί ή ψημένοι ξηροί καρποί; Αυτή η επιλογή που σου χαρίζει περισσότερα οφέλη
istock Οι ξηροί καρποί αποτελούν μία από τις πιο θρεπτικές επιλογές που μπορείς να εντάξεις στα σνακ σου. Είναι μικροί σε μέγεθος αλλά μεγάλοι σε αξία, γιατί σε βοηθούν να διατηρείς την ενέργειά σου σταθερή μέσα στη μέρα, χωρίς απότομες πτώσεις και χωρίς περιττές θερμίδες. Με μια χούφτα αμύγδαλα, καρύδια ή φουντούκια σου δίνεις ένα μείγμα φυτικών πρωτεϊνών, καλών λιπαρών, φυτικών ινών και πολύτιμων βιταμινών που στηρίζουν τον οργανισμό σου σε πολλαπλά επίπεδα. Όταν τους καταναλώνεις συχνά, νιώθεις τη διαφορά, καθώς χορταίνεις πιο εύκολα, έχεις καλύτερη συγκέντρωση και υποστηρίζεις την υγεία της καρδιάς σου. Επιπλέον, βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου και μπορούν να σε στηρίξουν σε μια ισορροπημένη, καθημερινή διατροφή. Όμως κάτι που συχνά παραβλέπεις είναι ότι η μορφή στην οποία επιλέγεις να τους φας επηρεάζει άμεσα τη θρεπτική τους αξία. Ωμοί ή ψημένοι οι ξηροί καρποί; H διατροφολόγος Αναστασία Δουβαρτζίδου (@nutrition_sphere), θα σου...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.