Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες
Ο Jitesh Patel κατάγεται από οικογένεια αγροτών που δραστηριοποιείται στην πολιτεία Γκουτζαράτ, στα βορειοδυτικά της Ινδίας. Παραδοσιακά καλλιεργούσαν βαμβάκι, αλλά τα κέρδη ήταν χαμηλά. Οι ξηρασίες των ετών 2001 και 2002 επιδείνωσαν την κατάσταση και η οικογένεια ήξερε ότι έπρεπε να αλλάξει κατεύθυνση. "Καταλάβαμε ότι πρέπει να καλλιεργήσουμε κάτι που δεν χρειάζεται πολύ νερό", λέει ο Patel. Έτσι, άρχισαν να πειραματίζονται με τις πατάτες. Αρχικά φύτεψαν κοινές πατάτες, αλλά ούτε αυτές έφεραν ιδιαίτερα καλύτερα αποτελέσματα από το βαμβάκι. Όταν όμως το 2007 ήρθαν στη Γκουτζαράτ εταιρείες που παράγουν τηγανητές πατάτες, η οικογένεια Patel ξεκίνησε να καλλιεργεί ειδικές ποικιλίες κατάλληλες για τη βιομηχανία τροφίμων - και εκεί άλλαξαν όλα. "Από τότε, δεν κοιτάξαμε ποτέ ξανά πίσω", λέει χαρακτηριστικά. Facebook Twitter Ο Jitesh Patel/Φωτογραφία: BBC Η οικογένεια Patel είναι μέρος της ανόδου της Ινδίας ως υπερδύναμη στην παραγωγή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(16)
- Άμυνα(51)
- Αστυνομικά(77)
- Εκπαίδευση(175)
- Εργασία(74)
- Θρησκεία(11)
- Κοινωνία(555)
- Νομικά(16)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(567)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.