πριν από  6 ώρες 46 λεπτά

Newpost.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα ψάρια θεωρούνται το αγαπημένο τρόφιμο για την καρδιά και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι ωφέλειες των ψαριών για την καρδιά τεκμηριώνονται από πολλές επιστημονικές έρευνες και μελέτες, οι οποίες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ψαριών, ειδικά των λιπαρών, συμβάλλει στην καλή καρδιαγγειακή υγεία. Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και ο τόνος, είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα. Τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association, η κατανάλωση δύο μερίδων λιπαρών ψαριών την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων έως και κατά 36% . Η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά ψάρια έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και υψηλότερα επίπεδα HDL ("καλής" χοληστερόλης).

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation