πριν από  1 ημέρα 5 ώρες

Gnomip.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η μούχλα στο φαγητό συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να το πετάξουμε, όμως στο τυρί αποτελεί κομμάτι της παραγωγής και της γεύσης του. Γιατί λοιπόν μπορούμε να καταναλώσουμε τυρί με μούχλα, αλλά ποτέ κρέας με μούχλα; Ένας τοξικολόγος έχει τις απαντήσεις. Γιατί μπορούμε να φάτε τυρί με μούχλα αλλά ποτέ χαλασμένο κρέας; Μπορούμε να φάμε τυρί με μούχλα επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις η μούχλα αυτή είναι ειδικού τύπου και χρησιμοποιείται εσκεμμένα στην παραγωγή τυριών (όπως το μπλε τυρί), χωρίς να παράγει τοξίνες, ενώ το τυρί είναι συνήθως σκληρό και δεν επιτρέπει στην μούχλα να διεισδύσει βαθιά, σύμφωνα με τη Mayo Clinic. Αντίθετα, το χαλασμένο κρέας είναι επιρρεπές σε βακτήρια που παράγουν τοξίνες και μπορεί να φιλοξενεί επικίνδυνες για την υγεία μικροοργανισμούς όπως σαλμονέλα, E. coli και λιστέρια, οι οποίοι προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις και σοβαρές ασθένειες, σύμφωνα με το Frontiers in Nutrition. Επιπλέον, ενώ το τυρί μπορεί να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία

      Palo presentation