Γιατί μπορούμε να φάμε τυρί με μούχλα αλλά ποτέ χαλασμένο κρέας - Τι να προσέχουμε;
Η μούχλα στο φαγητό συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να το πετάξουμε, όμως στο τυρί αποτελεί κομμάτι της παραγωγής και της γεύσης του. Γιατί λοιπόν μπορούμε να καταναλώσουμε τυρί με μούχλα, αλλά ποτέ κρέας με μούχλα; Ένας τοξικολόγος έχει τις απαντήσεις. Γιατί μπορούμε να φάτε τυρί με μούχλα αλλά ποτέ χαλασμένο κρέας; Μπορούμε να φάμε τυρί με μούχλα επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις η μούχλα αυτή είναι ειδικού τύπου και χρησιμοποιείται εσκεμμένα στην παραγωγή τυριών (όπως το μπλε τυρί), χωρίς να παράγει τοξίνες, ενώ το τυρί είναι συνήθως σκληρό και δεν επιτρέπει στην μούχλα να διεισδύσει βαθιά, σύμφωνα με τη Mayo Clinic. Αντίθετα, το χαλασμένο κρέας είναι επιρρεπές σε βακτήρια που παράγουν τοξίνες και μπορεί να φιλοξενεί επικίνδυνες για την υγεία μικροοργανισμούς όπως σαλμονέλα, E. coli και λιστέρια, οι οποίοι προκαλούν τροφικές δηλητηριάσεις και σοβαρές ασθένειες, σύμφωνα με το Frontiers in Nutrition. Επιπλέον, ενώ το τυρί μπορεί να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.