Γλυκαντικό σε εκατοντάδες καθημερινά προϊόντα συνδέεται με θανατηφόρα ηπατική νόσο
Ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο γλυκαντικό, που προστίθεται σε χιλιάδες τσίχλες "χωρίς ζάχαρη", καραμέλες, τρόφιμα διαίτης και επεξεργασμένα σνακ βρίσκεται στο μάτι της επιστημονικής κοινότητας. Bigstock Μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι η τακτική κατανάλωση σορβιτόλης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικά σχετιζόμενης στεατωτικής νόσος του ήπατος (MASLD), μιας δυνητικά θανατηφόρας πάθησης που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Science Signaling, αποκαλύπτουν ότι η σορβιτόλη μπορεί να παίζει πιο ενεργό μεταβολικό ρόλο απ' ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Αντί να είναι μια ακίνδυνη εναλλακτική λύση στη ζάχαρη, μπορεί να συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ και στη φλεγμονή σε ευάλωτα άτομα.Τι διαπίστωσε η μελέτη Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σορβιτόλη ενεργοποιεί συγκεκριμένες μοριακές οδούς μέσα στα ηπατικά κύτταρα, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε:Συσσώρευση...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(22)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(65)
- Υγεία(298)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.