πριν από  16 ώρες 47 λεπτά

Onmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο γλυκαντικό, που προστίθεται σε χιλιάδες τσίχλες "χωρίς ζάχαρη", καραμέλες, τρόφιμα διαίτης και επεξεργασμένα σνακ βρίσκεται στο μάτι της επιστημονικής κοινότητας. Bigstock Μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι η τακτική κατανάλωση σορβιτόλης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικά σχετιζόμενης στεατωτικής νόσος του ήπατος (MASLD), μιας δυνητικά θανατηφόρας πάθησης που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Science Signaling, αποκαλύπτουν ότι η σορβιτόλη μπορεί να παίζει πιο ενεργό μεταβολικό ρόλο απ' ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Αντί να είναι μια ακίνδυνη εναλλακτική λύση στη ζάχαρη, μπορεί να συμβάλλει στη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ και στη φλεγμονή σε ευάλωτα άτομα.Τι διαπίστωσε η μελέτη Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σορβιτόλη ενεργοποιεί συγκεκριμένες μοριακές οδούς μέσα στα ηπατικά κύτταρα, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε:Συσσώρευση...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation