Καύσωνας: Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε
Κατά τη διάρκεια καύσωνα, οι διατροφολόγοι προτείνουν συγκεκριμένες τροφές και συνήθειες για να διατηρήσουμε τον οργανισμό ενυδατωμένο, δροσερό και με ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνουμε το σώμα μας. Ο καύσωνας κάνει το σώμα να εργάζεται σκληρότερα για να παραμείνει δροσερό, γεγονός που αυξάνει τις απαιτήσεις του σε υγρά. Η πέψη παράγει επίσης θερμότητα (θερμογένεση από τη διατροφή), επομένως η επιλογή ελαφρύτερων γευμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μειώνει αυτήν την καταπόνηση. Τι να προτιμήσουμε στον καύσωναΦρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό: Βοηθούν στην ενυδάτωση και είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως: Καρπούζι, πεπόνι, ροδάκινα, σταφύλια, φράουλες. Φράουλες Ελαφριά λαχανικά τα οποία μπορούμε να καταναλώσουμε ωμά ή στον ατμό, όπως: Αγγούρι, ντομάτα, μαρούλι, σπανάκι, πράσινη πιπεριά, κολοκύθι. Αλατισμένα τρόφιμα με μέτρο, εξαιτίας της απώλειας αλάτων με τον ιδρώτα. Μικρές ποσότητες αλατιού ή τροφίμων όπως: Ελιές, τυρί φέτα (σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(21)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(154)
- Υγεία(312)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.