πριν από  11 ώρες 28 λεπτά

Iatropedia.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Δεν είναι μόνο τα γλυκά και τα ανθρακούχα ποτά που μπορούν να εκτοξεύσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας στα ύψη, αλλά και καθημερινές τροφές. Οι υδατάνθρακες, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά και οι πατάτες, καθώς και ορισμένα φρούτα και λαχανικά, μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα όπως τα γλυκά, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης μιας σειράς σοβαρών προβλημάτων υγείας. "Το σώμα μας είναι σχεδιασμένο να αντιμετωπίζει ήπιες αυξήσεις στη ζάχαρη. Απελευθερώνει ινσουλίνη για να απορροφήσει την παραπάνω ζάχαρη", εξηγεί ο σύμβουλος υγείας Steve Bennett στην Daily Mail. Ωστόσο, καθημερινά τρόφιμα μπορεί να έχουν αυτό το αποτέλεσμα. "Και αυτό που συμβαίνει είναι ότι η ινσουλίνη ενεργοποιείται τόσο συχνά που τα κύτταρα γίνονται λιγότερο ευαίσθητα στην ινσουλίνη και δεν απορροφούν την παραπάνω γλυκόζη στο αίμα τόσο αποτελεσματικά", υποστηρίζει. Είναι απολύτως φυσιολογικό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να αυξάνονται...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation