Πατάτες, ρύζι, δημητριακά και φρούτα - Οι τροφές που ανεβάζουν το σάκχαρο όσο ένα γλυκό
Δεν είναι μόνο τα γλυκά και τα ανθρακούχα ποτά που μπορούν να εκτοξεύσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας στα ύψη, αλλά και καθημερινές τροφές. Οι υδατάνθρακες, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά και οι πατάτες, καθώς και ορισμένα φρούτα και λαχανικά, μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα όπως τα γλυκά, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης μιας σειράς σοβαρών προβλημάτων υγείας. "Το σώμα μας είναι σχεδιασμένο να αντιμετωπίζει ήπιες αυξήσεις στη ζάχαρη. Απελευθερώνει ινσουλίνη για να απορροφήσει την παραπάνω ζάχαρη", εξηγεί ο σύμβουλος υγείας Steve Bennett στην Daily Mail. Ωστόσο, καθημερινά τρόφιμα μπορεί να έχουν αυτό το αποτέλεσμα. "Και αυτό που συμβαίνει είναι ότι η ινσουλίνη ενεργοποιείται τόσο συχνά που τα κύτταρα γίνονται λιγότερο ευαίσθητα στην ινσουλίνη και δεν απορροφούν την παραπάνω γλυκόζη στο αίμα τόσο αποτελεσματικά", υποστηρίζει. Είναι απολύτως φυσιολογικό τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να αυξάνονται...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(64)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(112)
- Υγεία(356)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.