Πώς τα αναψυκτικά επηρεάζουν το "ζάχαρο"
Όσοι όμως καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες, κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. Παραδόξως, ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι μεταξύ όσων καταναλώνουν αναψυκτικά με ζάχαρη. Η σχετική μελέτη διεξήχθη σε περισσότερους από 36.000 Αυστραλούς εθελοντές, γράφουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. Οι επιστήμονες τους παρακολούθησαν επί σχεδόν 14 χρόνια. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν καθημερινά ένα λάιτ αναψυκτικό, είχαν κατά 38% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη. Αντίστοιχα, όσοι έπιναν τακτικά αναψυκτικά με ζάχαρη, είχαν κατά 23% μεγαλύτερο κίνδυνο. Τα ευρήματα αυτά δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Diabetes and Metabolism. "Η έρευνα αυτή... προσφέρει πολύτιμα στοιχεία για τη δημόσια υγεία και καλεί σε δράση", σχολιάζουν η παθολόγος Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Θεραπευτικής, Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής, στην Θεραπευτική Κλινική ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, και η βιολόγος Αλεξάνδρα Σταυροπούλου. Όπως εξηγούν, οι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(29)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(98)
- Υγεία(318)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.