Σουηδία: Τα τρόφιμα που περισσεύουν γίνονται υγιεινά σνακ για τα παιδιά
Το κυλικείο στο Γυμνάσιο της πόλης Κάρλσταντ στη Σουηδία προσφέρει πολλές επιλογές χυμών για τους μαθητές: τζίντζερ, λεμόνι, μήλο, φράουλα, μέντα και πορτοκάλι για τους πιο... συντηρητικούς. Προσφέρει επίσης πρωινό με βρώμη και καραμελωμένο γάλα και ποικιλία από ενεργειακές μπάρες. Ολα είναι δωρεάν. Οι πρώτες ύλες προέρχονται από το... περίσσευμα των τοπικών σουπερμάρκετ τα οποία προσφέρουν πλεονάζοντα φρούτα και λαχανικά τους, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη σπατάλη τροφίμων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, το συγκεκριμένο Γυμνάσιο είναι ένα από τα λίγα στα οποία εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα. Η καντίνα του, με τη συμβολή των μαθητών και των σχολικών εργαστηρίων τους, έχει μεταμορφωθεί σε ένα άνετο εστιατόριο, με κρεμ τοίχους, κουρτίνες απορρόφησης του ήχου και ποικιλία καθισμάτων - τα οποία οι μαθητές επιλέγουν ανάλογα με τη διάθεσή τους. Το πιλοτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε σε συνεργασία με επτά κυβερνητικούς φορείς...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(64)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(112)
- Υγεία(356)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.