Ψητά ροδάκινα με μέλι και κανέλα - Αξεπέραστο συνοδευτικό για παγωτό βανίλια ή γιαούρτι
Τα ψητά ροδάκινα, ελαφρά καραμελωμένα, είναι θαυμάσιος και πάρα πολύ εύκολος τρόπος να αναβαθμίσετε το παγωτό βανίλια, αλλά και το κλασικό γιαούρτι του πρωινού ή του απογεύματος, προσθέτοντάς τους φυσικό άρωμα και γεύση καλοκαιριού. Μπορείτε ακόμη να σερβίρετε ροδάκινα ψητά με συνοδευμένα με λίγη σαντιγί ή ξινόκρεμα και ξηρούς καρπούς. Ψητά γίνονται και άλλα πυρηνόκαρπα φρούτα, όπως τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα και τα φρέσκα δαμάσκηνα. Πώς γίνονται τα ψητά ροδάκινα Πλένετε τα ροδάκινα πολύ καλά, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετείτε τα ροδάκινα σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με το κομμένο τμήμα προς τα επάνω. Πασπαλίζετε κάθε μισό ροδάκινο με λίγη καφέ ζάχαρη, ελάχιστη κανέλα και λίγο μέλι. Αν θέλετε, προσθέτετε λίγες σταγόνες λεμόνι και λίγο καρδάμωμο, μπαχαρικό που τους πάει πού. Ψήνετε στο φούρνο για 20' ή έως ότου τα ροδάκινα μαλακώσουν και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(661)
- politismos(100)
- Βιβλία(20)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(33)
- Κινηματογράφος(77)
- Μουσική(32)
- Παράξενα(37)
- Τέχνη(100)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.