Ουδέτερη στάση σε Καραμανλή, αρνητική σε Σημίτη Επιστροφή

Με την άποψη του Palo

Νίκος Αρβανίτης / Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας · 03/07/15 - 19:55

Έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία δείχνουν οι αντιδράσεις των social media στο διάγγελμα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη καθώς και στις κινήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. 

Τα στοιχεία του paloPro μας δείχνουν ότι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σημίτης Αλέξης Τσίπρας ,Πάνος Καμμένος συγκέντρωσαν στο ελληνικό διαδίκτυο συνολικά 15.265 αναφορές για την χρονική περίοδο 30/06 – 02/07 2015.

Τα συναισθήματα του ελληνικού διαδικτύου για Κώστα Καραμανλή, Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο είναι στην πλειοψηφία τους ουδέτερα έναντι των αρνητικών και των θετικών. Αντίθετα ο Κώστας Σημίτης είναι ο μόνος από τους πολιτικούς ηγέτες όπου τα αρνητικά συναισθήματα κυριαρχούν έναντι όλων των άλλων.

O Κώστας Καραμανλής με διάγγελμά του τάχθηκε υπέρ του «ΝΑΙ» και η κίνησή του ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια επηρεασμού των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς. Όμως ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια δέχθηκε και ειρωνικά σχόλια από τα social media με αφορμή το ότι κρατούσε το στόμα του κλειστό τόσο καιρό.




Ο Κώστας Σημίτης τάχθηκε και αυτός υπέρ του «ΝΑΙ» υποστηρίζοντας ότι εξασφαλίζεται η οικονομική σταθερότητα της χώρας. Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει τα social media, με τα αρνητικά συναισθήματα να κυριαρχούν κυρίως στο facebook.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε διάφορα σχόλια με τη δήλωσή του «να μην ανησυχεί ο κόσμος θα έχουμε συμφωνία σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα» και με την ομολογία του ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν με συμφωνία.

Όμως το περισσότερο θόρυβο τον προκάλεσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος όταν από το Πεντάγωνο και παρουσία του πρωθυπουργού δήλωσε ότι «οι ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό. Η δήλωσή του έγινε αντικείμενο αντιδράσεων από τα αντιπολιτευτικά κόμματα και ο ίδιος δέχτηκε μεγάλο αριθμό αρνητικών σχόλιων κυρίως από το Twitter.

Τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα του ελληνικού διαδικτύου δείχνουν ότι υπάρχει έλλειμα πολιτικής ηγεσίας και ότι οι πολιτικοί έχουν χάσει εδώ και καιρό την αξιοπιστία τους. Οι πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σημίτης από τη μια πλευρά υπενθυμίζουν την περίοδο όπου η Ελλάδα έπρεπε να κάνει κάτι για να αποφύγει τη σημερινή κατάσταση και τα τραγικά λάθη του παρελθόντος. Οι ηγέτες της κυβερνητικής συμπολίτευσης Τσίπρας και Καμμένος από την άλλη πλευρά μας δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη μιας σύγχρονης πολιτικής γενιάς ηγετών που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος κρίσιμων αποφάσεων και να κρατήσουν ενωμένο τον ελληνικό λαό.

Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία paloPro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο.
Για μία δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας μας επικοινωνήστε στο: info@paloservices.com.