Δυσοίωνα τα μηνύματα για Παναγιώτη Κουρουμπλή και ΥγείαΕπιστροφή

Με την άποψη του Palo

Νίκος Αρβανίτης / Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας · 21/05/15 - 18:20

H κατάσταση της Εθνικού Συστήματος Υγείας (EΣΥ), των νοσοκομείων και τα μέτρα του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή αποτελούν ένα υψίστης σημασίας κοινωνικό ζήτημα για τα social media και το ελληνικό διαδίκτυο που έχουν διαμορφώσει μια αρνητική άποψη για τα τεκτενόμενα στο χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του paloPro ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία συγκεντρώνουν στο ελληνικό διαδίκτυο  συνολικά 19618 αναφορές μέσα στη χρονική περίοδο 15/05 – 20/05 2015.

Οι τρεις προαναφερόμενες υπό εξέταση οντότητες καταγράφουν μεγάλο αριθμό αρνητικών συναισθημάτων σε σχέση με τα θετικά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αρνητικών εμφανίζεται στα νοσοκομεία όπου οι πολίτες έχουν άμεση επαφή όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.

H θεματολογία που κυριάρχησε στο ελληνικό διαδίκτυο σύμφωνα με τo εργαλείο Top 10 Topics για την χρονική περίοδο 15/05 – 20/05 2015 αναλώθηκε σε δηλώσεις του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για τα προβλήματα το συστήματος υγείας καθώς και σε δημοσιεύματα για την κατάσταση του ΕΣΥ και των νοσοκομείων.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου Υγείας για ένα σύστημα αντιγραφειοκρατικό, αποτελεσματικό, αξιόπιστο, προαναγγέλλοντας στήριξη των νοσοκομείων με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με γρήγορες διαδικασίες, ριζική αλλαγή στην φαρμακευτική πολιτική, ίδρυση επιτροπών διαπραγμάτευσης στον ΕΟΠΥΥ, σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις κλινικές μελέτες.

Επίσης στο διαδίκτυο αναπαράχθηκε και το δημοσίευμα για την επέκταση του μέτρου «επώνυμης» συνταγογράφησης και στις χρόνιες θεραπείες, στοχεύοντας στην αναδιανομή της «πίτας» στους έλληνες φαρμακοβιομηχάνους. Ο υπουργός υγείας δημιουργεί ιδιαιτέρως ευνοϊκές συνθήκες για την επέλαση των γενόσημων φαρμάκων, τα οποία ως επί το πλείστον παράγουν οι ελληνικές εταιρείες στην αγορά.

Τα δημοσιεύματα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία κυριάρχησαν και αυτά με τη σειρά τους στο ελληνικό διαδίκτυο και αναφέρονται στις καταγγελίες τωνι εργαζομένων στο ΕΣΥ ότι τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε κάτασταση έκτακτης ανάγκης και ότι το επίπεδο νοσηρότητας ανεβαίνει επικίνδυνα, λόγω υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης,.

Τα social media και το ελληνικό διαδίκτυο εμφανίζονται στο σύνολό τους σε μεγάλο βαθμό δυσαρεστημένα, σύμφωνα με τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα του paloPro, για την κατάσταση στο τομέα της υγείας και δεν φαίνεται να ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες και τα μέτρα του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Το ΕΣΥ αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα και απειλέται με  κατάρρευση  προκαλώντας την έντονη ανησυχία των πολιτών αλλα και των  άμεσα εμπλεκόμενων,  γιατρών και προσωπικού που το στελεχώνει.

Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία paloPro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο.
Για μία δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας μας επικοινωνήστε στο: info@paloservices.com.