Αιχμηρές ερωτήσεις, αμήχανες απαντήσεις στην «ιερά εξέταση» της ΕΡΤΕπιστροφή

Με την άποψη του Palo

Νίκος Αρβανίτης / Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας · 27/05/15 - 12:10

Οι αιχμηρές ερωτήσεις της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου προς το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλής κυριάρχησαν στο ελληνικό διαδίκτυο που από την πλευρά του κατέγραψε αρνητικά συναισθήματα προς τους δυο πρωταγωνιστές.

Τα στοιχεία του paloPro μας δείχνουν ότι για την χρονική περίοδο 24/05 – 26 /05/2015, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λάμπης Ταγματάρχης και ΕΡΤ συγκεντρώνουν 13.920 συνολικές αναφορές στα social media και το ελληνικό διαδίκτυο.



Τα συναισθήματα των social media καταγράφουν αρνητικά συναισθήματα στο σύνολό τους για Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λάμπη Ταγματάρχη και ΕΡΤ. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter συγκεντρώνει μεγάλο όγκο αρνητικών συναισθημάτων σε σύγκριση με τα θετικά για Κωνσταντοπούλου και ΕΡΤ ενώ τα sites εμφανίζουν περισσότερα αρνητικά συναισθήματα για τον Ταγματάρχη.

Η θεματολογία που κυριάρχησε στο ελληνικο διαδίκτυο στην υπό εξέταση χρονική περίοδο επικεντρώνεται κυρίως στις αιχμηρές ερωτήσεις και ατάκες της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον Λάμπη Ταγματάρχη κατά την πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το διορισμό του νέου ΔΣ της ΕΡΤ.

Τα δημοσιεύματα είχαν στην πλειοψηφία του σατιρικό χαρακτήρα κάνοντας λόγο για «ανάκριση» της προέδρου της Βουλής προς τον Λάμπη Ταγματάρχη που προκάλεσε αντιδράσεις βουλευτών για τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος παρατήρησε ενοχλημένος προς την πλευρά του Ταγματάρχη ότι «δεχθήκατε αναξιοπρεπείς ερωτήσεις και δεν οφείλατε να απαντήσετε. Δεν έχουμε δικαίωμα να βασανίζουμε ανθρώπους».

Ωστόσο εμφανίστηκαν και δημοσιεύματα που έθιξαν και την ουσία του θέματος της ΕΡΤ, τη διαχρονική λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης καθώς και τις συμπεριφορές προσώπων κάνοντας εκτιμήσεις για πιο λόγο είναι προκλητικές και που αποσκοπούν.

Συμπερασματικά τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία του paloPro μας δείχνουν ότι τα social media είναι αρνητικά προσκείμενα προς την ΕΡΤ διότι φαίνεται να τη συνδέουν με κομματικά συμφέροντα και να αντανακλούν τη γενικότερη αίσθηση ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στο δημόσιο τομέα και στην επαναπρόσληψη των δημοσιών υπαλλήλων αγνοώντας τα σημαντικά προβλήματα του ιδιωτικού τομέα.

 

Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία paloPro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο.
Για μία δωρεάν δοκιμή της υπηρεσίας μας επικοινωνήστε στο: info@paloservices.com.