Γιατί ακρίβυνε τόσο πολύ το βούτυρο και μαζί του τα κρουασάν
Η έλλειψη σταθερού εφοδιασμού και οι αυξημένες τιμές προκαλούν αναστάτωση στον χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά παγκοσμίως. Παγκόσμια έλλειψη βουτύρου Περίπου το 70% των παγκόσμιων εξαγωγών βουτύρου προέρχεται από την Ευρώπη και τη Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο, και οι δύο αυτές περιοχές ξεκίνησαν το 2025 με πολύ χαμηλά αποθέματα. Οι τιμές έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά, επηρεάζοντας άμεσα αρτοποιεία, εστιατόρια και φυσικά καταναλωτές. Η Mamiche αναγκάστηκε να στραφεί σε νέους προμηθευτές, με το κόστος να ανεβαίνει 25% έως 30%. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και το αρτοποιείο Bakehouse στο Χονγκ Κονγκ, που έχει ήδη αλλάξει τρεις φορές προμηθευτή. Γιατί όμως μειώθηκε η παραγωγή; Η έλλειψη βουτύρου έχει τις ρίζες της σε συνδυασμό οικονομικών και γεωργικών παραγόντων: Αύξηση κόστους παραγωγής: Από το 2022 και μετά, το γάλα έγινε πιο ακριβό στην Ευρώπη λόγω της αύξησης των καυσίμων και του γενικότερου...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(16)
- Άμυνα(51)
- Αστυνομικά(77)
- Εκπαίδευση(175)
- Εργασία(74)
- Θρησκεία(11)
- Κοινωνία(555)
- Νομικά(16)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(567)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.