Ιαπωνική σούπα shoyu ramen: Η αυθεντική εμπειρία στο σπίτι σας
Η διάσημη ιαπωνική σούπα shoyu ramen, με τη χαρακτηριστική γεύση σάλτσας σόγιας και τα φρέσκα λαχανικά, μπορεί να μεταμορφώσει ένα απλό γεύμα σε ταξίδι στην Άπω Ανατολή. Υλικά: 50 γρ. αποξηραμένα φύκια kombu 120 ml σάλτσα σόγιας 30 ml σάκε 15 ml mirin 700 γρ. χοιρινός λαιμός, ανοιγμένος για ρολό 1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλου 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο 2 καρότα, λεπτοκομμένα 1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση 20 γρ. bonito flakes 40 γρ. φρέσκο τζίντζερ σε λεπτές φέτες 30 ml ελαιόλαδο Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 αυγά βρασμένα (7-8 λεπτά) και καθαρισμένα 180 γρ. ramen noodles 250 γρ. κινέζικο λάχανο, λεπτοκομμένο Φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες Λίγο σησαμέλαιο Καυτερή πάπρικα ή togarashi Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα με 4 λίτρα ζεστό νερό μουλιάζουμε τα φύκια kombu για περίπου 12 ώρες. Αφαιρούμε τα φύκια και, αν χρειάζεται, σουρώνουμε τον ζωμό. Σε μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το sake και το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.