Καρπούζι με φέτα: Γιατί είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός καλοκαιρινός συνδυασμός
Η δροσερή, γλυκιά γεύση του καρπουζιού παντρεύεται ιδανικά με την αλμύρα και την πλούσια υφή της φέτας. Γευστικός πειρασμός με θρεπτικό υπόβαθρο Η έντονη αντίθεση ανάμεσα στη φρουτένια φρεσκάδα και το αλμυρό τυρί δεν είναι απλώς θέμα γούστου. Οι λάτρεις των έντονων γευστικών αντιπαραθέσεων εμπλουτίζουν πολλές φορές το πιάτο με μυρωδικά όπως φρέσκο δυόσμο, σχοινόπρασο ή και λίγο βαλσαμικό ξίδι, μετατρέποντας το σε gourmet εμπειρία. Πέρα όμως από τη νοστιμιά, ο συνδυασμός καρπουζιού με φέτα έχει και επιστημονική βάση. Το καρπούζι περιέχει κυρίως νερό και υδατάνθρακες, και έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αν καταναλωθεί μόνο του, μπορεί να προκαλέσει ταχεία αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που δεν είναι ιδανικό για άτομα με διαβήτη ή προδιάθεση. Εδώ έρχεται η φέτα, η οποία αποτελεί πηγή πρωτείνης και λιπαρών. Όταν καταναλώνεται μαζί με το καρπούζι, επιβραδύνει την απορρόφηση των υδατανθράκων, εξομαλύνοντας την απόκριση της...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(16)
- Άμυνα(51)
- Αστυνομικά(77)
- Εκπαίδευση(175)
- Εργασία(74)
- Θρησκεία(11)
- Κοινωνία(555)
- Νομικά(16)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(567)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.