Λουκάνικα σπετζοφάι: Ο απόλυτος μεζές για τις κρύες μέρες
Με την πλούσια γεύση των λουκάνικων και τη γλύκα των πιπεριών, γίνεται ο τέλειος μεζές για μεσημέρι με φίλους και ένα ποτήρι καλό κρασί. Υλικά: 300 γρ. μοσχαρίσιο λουκάνικο 2 πράσινες πιπεριές κέρατο 2 πιπεριές Φλωρίνης 2 κίτρινες πιπεριές 1 πιπεριά τσίλι 1 λευκό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. πελτές ντομάτας 400 γρ. ντομάτα κονκασέ 100 ml λευκό κρασί 50 ml ελαιόλαδο 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη Αλάτι & πιπέρι Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια και τα αφήνουμε να ροδίσουν, βγάζοντας τα αρώματά τους. Προσθέτουμε στο τηγάνι όλες τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τον πελτέ, τη ρίγανη και την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, λίγο αλάτι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.