Πατάτες και δίαιτα: Η μελέτη που αλλάζει όσα ξέραμε για την υγιεινή διατροφή
Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν πως οι πατάτες μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του βάρους και του σακχάρου, όταν μαγειρεύονται σωστά Αν πιστεύετε ότι οι πατάτες "παχαίνουν", ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Pennington Biomedical Research Center, οι πατάτες όχι μόνο δεν εμποδίζουν την απώλεια βάρους, αλλά μπορούν να συμβάλλουν ενεργά σε αυτήν, όταν εντάσσονται σωστά σε μια ισορροπημένη διατροφή. Οι πατάτες αποτελούν φυσική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, βιταμίνης C, καλίου και φυτικών ινών, ενώ περιέχουν και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο τρόπος μαγειρέματος είναι καθοριστικός: το βράσιμο ή το ψήσιμο με τη φλούδα διατηρεί τη διατροφική αξία και προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού. Η μελέτη αντικατέστησε το 40% του κρέατος ή του ψαριού στα κύρια γεύματα με βραστές πατάτες πλούσιες σε φυτικές ίνες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(23)
- Άμυνα(44)
- Αστυνομικά(34)
- Εκπαίδευση(213)
- Εργασία(54)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(641)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(659)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.