Πέντε τροφές που απειλούν τα δόντια - Η λίστα που πρέπει να γνωρίζετε
Τι εξηγούν οι οδοντίατροι για τους "κρυμμένους" κινδύνους στη στοματική υγεία. Συχνά πιστεύουμε ότι η αποφυγή γλυκών αρκεί για να διατηρήσουμε υγιή δόντια. Ωστόσο, σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, υπάρχουν τροφές που, παρότι θεωρούνται υγιεινές, μπορούν να προκαλέσουν φθορά στην αδαμαντίνη, τερηδόνα και ερεθισμούς στα ούλα. "Η διατροφή επηρεάζει πολύ περισσότερο τη στοματική υγεία απ' όσο φανταζόμαστε", σημειώνει ο δρ. Σάντιπ Σατσάρ. "Η κληρονομικότητα παίζει ρόλο, αλλά είναι η καθημερινή διατροφή που καθορίζει το πόσο εκτεθειμένα είναι τα δόντια σε φθορά".Οι τροφές-έκπληξη που βλάπτουν τα δόντια Αποξηραμένα φρούτα: Συγκεντρώνουν μεγάλη ποσότητα σακχάρων και κολλούν πάνω στα δόντια, τροφοδοτώντας τα βακτήρια της τερηδόνας. Κρακεράκια και πατατάκια: Το άμυλο τους μετατρέπεται σε ζάχαρη και σχηματίζει κολλώδη υπολείμματα ανάμεσα στα δόντια. Εσπεριδοειδή σε υπερβολή: Τα οξέα τους φθείρουν σταδιακά το σμάλτο, ειδικά όταν καταναλώνονται...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(32)
- Αστυνομικά(27)
- Εκπαίδευση(184)
- Εργασία(70)
- Θρησκεία(31)
- Κοινωνία(539)
- Νομικά(4)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(466)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.