Ποιες τροφές ανεβάζουν το σάκχαρο όσο ένα γλυκό
Κρυφές "βόμβες ζάχαρης" στην καθημερινή μας διατροφή Δεν είναι πάντα οι σοκολάτες και τα αναψυκτικά που "εκτοξεύουν" τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πίσω από φαινομενικά "αθώες" τροφές, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά ή ακόμη και μερικά φρούτα, κρύβονται οι πραγματικοί ένοχοι που διαταράσσουν τη γλυκόζη και επιβαρύνουν την υγεία μας. Όπως εξηγεί ο σύμβουλος υγείας Στιβ Μπένετ (Steve Bennett) στη Daily Mail, ο οργανισμός μας είναι προγραμματισμένος να αντιμετωπίζει ήπιες αυξήσεις στη ζάχαρη μέσω της παραγωγής ινσουλίνης. Όταν, όμως, η ινσουλίνη "επιστρατεύεται" υπερβολικά συχνά, τα κύτταρα παύουν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά. Το αποτέλεσμα; Η γλυκόζη παραμένει στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο διαβήτη και άλλων παθήσεων.Οι "καθημερινές" τροφές που αυξάνουν το σάκχαρο Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες - όπως το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά, το ρύζι και οι πατάτες - έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή μετατρέπονται γρήγορα σε σάκχαρα. Αυτό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Κρυφές "βόμβες ζάχαρης" στην καθημερινή μας διατροφή Δεν είναι πάντα οι σοκολάτες και τα αναψυκτικά που "εκτοξεύουν" τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πίσω από φαινομενικά "αθώες" τροφές, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά ή ακόμη και μερικά φρούτα, κρύβονται οι πραγματικοί ένοχοι που διαταράσσουν τη γλυκόζη και επιβαρύνουν την υγεία μας. Όπως εξηγεί ο σύμβουλος υγείας Στιβ...
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(32)
- Άμυνα(44)
- Αστυνομικά(49)
- Εκπαίδευση(256)
- Εργασία(66)
- Θρησκεία(9)
- Κοινωνία(651)
- Νομικά(15)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(805)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.