πριν από  23 ώρες 39 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Κρυφές "βόμβες ζάχαρης" στην καθημερινή μας διατροφή Δεν είναι πάντα οι σοκολάτες και τα αναψυκτικά που "εκτοξεύουν" τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πίσω από φαινομενικά "αθώες" τροφές, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά ή ακόμη και μερικά φρούτα, κρύβονται οι πραγματικοί ένοχοι που διαταράσσουν τη γλυκόζη και επιβαρύνουν την υγεία μας. Όπως εξηγεί ο σύμβουλος υγείας Στιβ Μπένετ (Steve Bennett) στη Daily Mail, ο οργανισμός μας είναι προγραμματισμένος να αντιμετωπίζει ήπιες αυξήσεις στη ζάχαρη μέσω της παραγωγής ινσουλίνης. Όταν, όμως, η ινσουλίνη "επιστρατεύεται" υπερβολικά συχνά, τα κύτταρα παύουν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά. Το αποτέλεσμα; Η γλυκόζη παραμένει στο αίμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο διαβήτη και άλλων παθήσεων.Οι "καθημερινές" τροφές που αυξάνουν το σάκχαρο Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες - όπως το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά, το ρύζι και οι πατάτες - έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή μετατρέπονται γρήγορα σε σάκχαρα. Αυτό...

πριν από  1 ημέρα 0 ώρα

Alfavita.gr

Κρυφές "βόμβες ζάχαρης" στην καθημερινή μας διατροφή Δεν είναι πάντα οι σοκολάτες και τα αναψυκτικά που "εκτοξεύουν" τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Πίσω από φαινομενικά "αθώες" τροφές, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά ή ακόμη και μερικά φρούτα, κρύβονται οι πραγματικοί ένοχοι που διαταράσσουν τη γλυκόζη και επιβαρύνουν την υγεία μας. Όπως εξηγεί ο σύμβουλος υγείας Στιβ...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation