Σπιτικό ξίδι από κρασί και μήλα: Η φυσική συντήρηση στο πιάτο μας
Μάθετε πώς να φτιάξετε εύκολα ξίδι στο σπίτι, από κρασί ή μήλα, με παραδοσιακή διαδικασία ζύμωσης Το ξίδι είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο φυσικά προϊόντα διατροφής, με ιστορία που χάνεται στους αιώνες παράλληλα με το κρασί. Η παρασκευή του βασίζεται σε δύο στάδια ζύμωσης: πρώτα η μαγιά μετατρέπει τα σάκχαρα σε αλκοόλη και στη συνέχεια τα βακτήρια του οξικού οξέος την μετατρέπουν σε ξίδι, δημιουργώντας ένα προϊόν με έντονη οξύτητα που λειτουργεί φυσικά ως συντηρητικό και ενισχυτικό γεύσης. Το ξίδι μπορεί να παραχθεί από οποιαδήποτε πρώτη ύλη πλούσια σε σάκχαρα: κρασί, μήλα, ρύζι, ζαχαροκάλαμο ή ακόμα και μπύρα. Το ξίδι κρασιού, λευκό ή κόκκινο, είναι δημοφιλές για μαρινάδες και σαλάτες, ενώ το μηλόξιδο από τη βόρεια Ευρώπη ξεχωρίζει για την απαλή φρουτώδη οξύτητά του. Και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για φυσικό καθαρισμό στο σπίτι. Ξίδι από κρασί Για να φτιάξουμε ξίδι από κρασί που έχει ήδη ξινίσει, γεμίζουμε ένα γυάλινο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(23)
- Άμυνα(44)
- Αστυνομικά(34)
- Εκπαίδευση(213)
- Εργασία(54)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(641)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(659)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.