Μαλάκα: Το τυρί από τα Χανιά που έστειλε σε δίκη δεκάδες μπακάληδες
Newsroom | email: [email protected] Αν έχεις πάει στη Κρήτη, τότε σίγουρα θα έχεις εντυπωσιαστεί από την εξαιρετική ποιότητα τυριών που έχουν. Στα Χανιά φτιάχνεται ένα τυρί που λέγεται "μαλάκα". Μπορεί να είναι παρεξηγήσιμο το όνομα του, αλλά η γεύση του είναι μοναδική. Εξωτερικά μοιάζει με την ιταλική μοτσαρέλα, όμως στη πραγματικότητα είναι γραβιέρα που δεν έχει ωριμάσει. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα, και τα τελευταία χρόνια το βλέπεις όλο και πιο συχνά στην ελληνική κουζίνα αλλά και σε πιάτα του εξωτερικού. Συνοδεύει άριστα δροσερές, καλοκαιρινές σαλάτες, ενώ στέκεται και από μόνο του σαν συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα. Στη Κρήτη το συναντάς κυρίως στα πασχαλινά τραπέζια, καθώς είναι και η περίοδος που το γάλα ρέει άφθονο. Το ξεχωριστό τυρί συνοδεύει και μια πρωτότυπη ιστορία, από αυτές που συναντάς μόνο στην ελληνική πραγματικότητα. Στα Χανιά φτάνει τη δεκαετία του 1970, ένας κρατικός λειτουργός, σαν υπεύθυνος...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(649)
- politismos(53)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(51)
- Κινηματογράφος(77)
- Μουσική(36)
- Παράξενα(56)
- Τέχνη(20)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.