πριν από  2 ώρες 28 λεπτά

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: [email protected] Αν έχεις πάει στη Κρήτη, τότε σίγουρα θα έχεις εντυπωσιαστεί από την εξαιρετική ποιότητα τυριών που έχουν. Στα Χανιά φτιάχνεται ένα τυρί που λέγεται "μαλάκα". Μπορεί να είναι παρεξηγήσιμο το όνομα του, αλλά η γεύση του είναι μοναδική. Εξωτερικά μοιάζει με την ιταλική μοτσαρέλα, όμως στη πραγματικότητα είναι γραβιέρα που δεν έχει ωριμάσει. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα, και τα τελευταία χρόνια το βλέπεις όλο και πιο συχνά στην ελληνική κουζίνα αλλά και σε πιάτα του εξωτερικού. Συνοδεύει άριστα δροσερές, καλοκαιρινές σαλάτες, ενώ στέκεται και από μόνο του σαν συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα. Στη Κρήτη το συναντάς κυρίως στα πασχαλινά τραπέζια, καθώς είναι και η περίοδος που το γάλα ρέει άφθονο. Το ξεχωριστό τυρί συνοδεύει και μια πρωτότυπη ιστορία, από αυτές που συναντάς μόνο στην ελληνική πραγματικότητα. Στα Χανιά φτάνει τη δεκαετία του 1970, ένας κρατικός λειτουργός, σαν υπεύθυνος...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Θέατρο & Χορός
    Palo presentation