Το πρώτο "ναι" της Unesco: Η ιταλική κουζίνα αναγνωρίζεται ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά
Το πρώτο "ναι" από τους ειδήμονες της Unesco έλαβε η ιταλική κουζίνα προκειμένου να αναγνωριστεί ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Η συγκεκριμένη τεχνική επιτροπή, με γνωμοδότηση η οποία θεωρείται χρήσιμη, αλλά όχι δεσμευτική, τάχθηκε υπέρ της ένταξης της ιταλικής κουζίνας στα αγαθά που πρέπει να τύχουν προστασίας και αξιοποίησης. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, η οριστική απόφαση πρόκειται να ληφθεί τον Δεκέμβριο στο Νέο Δελχί από την αρμόδια διακυβερνητική επιτροπή της Unesco. Η ιταλική υποψηφιότητα συντονίζεται από τα υπουργεία Πολιτισμού και Γεωργίας της Ρώμης, με την συνεργασία ενώσεων του αγροτικού και συνδέσμων του γαστριμαργικού τομέα. Δίνεται ιδιαίτερο βάρος στον μεγάλο πλούτο της ιταλικής γαστρονομίας, με τις σχεδόν αμέτρητες συνταγές κάθε περιφέρειας της χώρας, οι οποίες συνθέτουν παράδοση αιώνων. Στην περίπτωση που η διακυβερνητική επιτροπή επιβεβαιώσει την κρίση των ειδημόνων, η ιταλική κουζίνα θα είναι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Facebook Twitter Viber WhatsApp Email Την πρώτη θετική απάντηση έλαβε από τους ειδικούς της Unesco προκειμένου η ιταλική κουζίνα να αναγνωριστεί ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Η απόφαση της τεχνικής επιτροπής, αποτελεί γνωμοδότηση και όχι τελική απόφαση ωστόσο αποφάνθηκε ότι η ιταλική κουζίνα είναι μεταξύ των αγαθών που πρέπει να τύχουν προστασίας...
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Κόσμος
- Αμερική(0)
- Αφρική(0)
- Βόρεια Αμερική(0)
- Ευρώπη(42)
- Κύπρος(505)
- Μέση Ανατολή(0)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.