Νίκος Νικήτας: Ο σεφ που κρατά ψηλά τη σημαία της ελληνικής γαστρονομίας
Ο Νίκος Νικήτας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι από τους Έλληνες σεφ που έχουν διακριθεί επανειλημμένα στο εξωτερικό, κερδίζοντας όχι μόνο βραβεία, αλλά και τον σεβασμό της διεθνούς γαστρονομικής κοινότητας. Με αφορμή τις πρόσφατες διακρίσεις του, ανάμεσά τους και το Κόκκινο Αστέρι Michelin για το εστιατόριο στο Άμστερνταμ στο οποίο είναι σύμβουλος, μιλά στη "δημοκρατική" για τη σημασία της συνέπειας, της ομαδικής δουλειάς και της ακεραιότητας σε έναν απαιτητικό χώρο. Στη συνέντευξή μας αναφέρεται στον τίτλο του "Πρεσβευτή της Ελληνικής Γαστρονομίας", εξηγεί πώς αντιμετωπίζει την πίεση και τις ευθύνες που συνοδεύουν κάθε βράβευση και περιγράφει το πώς η πατρίδα του, η Όλυμπος της Καρπάθου, παραμένει το προσωπικό του καταφύγιο πριν από κάθε μεγάλη πρόκληση. Μιλά για τα επόμενα σχέδιά του, για το βάθος της ελληνικής κουζίνας, για τις ξένες προτάσεις που έχει δεχθεί και για το τι τελικά έχει μεγαλύτερη αξία, το μετάλλιο ή η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(26)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(31)
- Θεσσαλία(178)
- Θεσσαλονίκη(14)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(101)
- Μακεδoνία(47)
- Πελοπόννησος(66)
- Στερεά Ελλάδα(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.