Διατροφική "βόμβα": Τα υποκατάστατα της ζάχαρης επηρεάζουν αρνητικά τον εγκέφαλο
Σύμφωνα με νέα έρευνα 7 δημοφιλή υποκατάστατα της ζάχαρης δεν είναι όσο "αθώα" νομίζαμε καθώς διαταράσσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, επηρεάζοντας τις γνωστικές λειτουργίες. Τα τεχνητά γλυκαντικά έχουν παρουσιαστεί εδώ και χρόνια ως "υγιεινές" εναλλακτικές της ζάχαρης, με χαμηλές θερμίδες και οφέλη όπως μείωση κινδύνου τερηδόνας και καλύτερη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα. Ωστόσο, μια πρόσφατη, μεγάλη μελέτη φέρνει νέα δεδομένα στο φως, υποδηλώνοντας ότι αυτά τα υποκατάστατα μπορεί να μην είναι τόσο αβλαβή για τον εγκέφαλο όσο πιστεύαμε. Η έρευνα, που παρακολούθησε περισσότερους από 12.000 ενήλικες μέσης ηλικίας στη Βραζιλία για οκτώ χρόνια, διαπίστωσε μια ανησυχητική σύνδεση μεταξύ της συχνής κατανάλωσης τεχνητών γλυκαντικών και της γνωστικής μείωσης. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν υψηλότερες ποσότητες γλυκαντικών όπως ασπαρτάμη, σακχαρίνη, ακεσουλφάμη-Κ, ερυθριτόλη, σορβιτόλη, ξυλιτόλη και ταγατόζη παρουσίασαν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(36)
- Άμυνα(45)
- Αστυνομικά(19)
- Εκπαίδευση(252)
- Εργασία(113)
- Θρησκεία(15)
- Κοινωνία(606)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(728)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.