Η Σίφνος της Χρύσας Πετροχείλου
Τι είναι αυτό που κάνει τη ρεβυθάδα της Σίφνου τόσο ακαταμάχητα νόστιμη; Γιατί, ακόμη κι όταν απλώς ακούμε τη λέξη "ρεβυθάδα", το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στη Σίφνο; Δεν πρόκειται για σύμπτωση. Η Σίφνος έχει οικοδομήσει μια ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα γύρω από την τέχνη της μαγειρικής και, πιο συγκεκριμένα, γύρω από ένα φαινομενικά ταπεινό πιάτο από όσπρια. Μια τέχνη που μετατρέπεται σε πολιτισμική εμπειρία, σε συλλογική μνήμη, σε τελετουργία. Σε έναν τόπο που αλλάζει διαρκώς -χτίζεται, τουριστικοποιείται, χάνει σταδιακά την κλίμακά του- η γαστρονομία είναι κάτι που αντέχει. Μια πρακτική αργή, ανθεκτική, ριζωμένη στο τοπίο, τέχνη επινόησης και προσαρμογής. Μέσα από την επιτελεστική της διάσταση, μας υπενθυμίζει ότι -και πώς- μπορούμε να συνυπάρχουμε: άνθρωποι, ζώα, πράγματα, γη. View this post on Instagram A post shared by Pullman Club (@pullman.club) Τα δύο πιο χαρακτηριστικά φαγητά της Σίφνου -η ρεβυθάδα και το μαστέλο-...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Άνδρας
- career(1)
- Fitness(0)
- fitness(2)
- fun(0)
- Gadgets(7)
- Διασκέδαση(11)
- Καριέρα(0)
- Σεξ(1)
- Σέξι κορίτσια(5)
- Στυλ(2)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.