Μικροφύκη αυξάνουν τον χρόνο ζωής της φράουλας
Δήμητρα Μανιφάβα 21.05.2025 • 18:16 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Είναι το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων. Οταν στολίζει τούρτες, όλοι θέλουν να την αρπάξουν, ενώ, ακόμη και αποξηραμένη, παραμένει νόστιμο σνακ που τρώγεται σκέτο ή σε γάλα και γιαούρτι. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο και κάλιο, ενώ από την άλλη έχει πολύ μικρή περιεκτικότητα σε λίπος. Η φράουλα -περί αυτής ο λόγος- έχει, όμως, δύο βασικά μειονεκτήματα: είναι πολύ ευαίσθητη σε ζιζάνια, έντομα και θερμοκρασία και γι' αυτό τη "βομβαρδίζουν" με λιπάσματα, ορμόνες και φυτοφάρμακα, και έχει μικρή διάρκεια ζωής, αφού μόλις μετά 4-5 ημέρες στο ψυγείο χαλάει. Αρκετοί διαλέγουν τις βιολογικές, τουλάχιστον για να έχουν ένα προϊόν λιγότερο επιβαρυμένο με αζωτούχα και φωσφορούχα λιπάσματα, αλλά πρώτον, είναι σχετικά δυσεύρετες, δεύτερον, κοστίζουν από 10 έως και 13 ευρώ/κιλό, τιμή υπερδιπλάσια από αυτή που έχουν οι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(693)
- politismos(53)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(68)
- Κινηματογράφος(84)
- Μουσική(73)
- Παράξενα(55)
- Τέχνη(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.