Οταν η γεύση γίνεται πολιτισμός
Πρώτα το λουκούμι, ύστερα η τυροκομία Κυκλάδων και η φάβα. Προϊόντα που είναι ταυτόχρονα ιστορίες απαντοχής, έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Ευρετήριο Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και οδεύουν για ένταξη στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO (συγκεκριμένα η τυροκομία) συνδέουν την παράδοση της χώρας με το δημιουργικό μέλλον της. Το φαγητό είναι μια ζωντανή έκφραση πολιτισμού, ένας από τους πιο ουσιαστικούς τρόπους με τους οποίους ένας λαός φανερώνει την ταυτότητα, την ιστορία και τις αξίες του. Κατ' επέκταση, είναι παρήγορο ότι, κόντρα στο εθνικό "χούι", η αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία παρουσιάζεται δυνατή και ενωμένη, χάρη στο δίκτυο Aegean Cuisine, το οποίο αποσκοπεί να τη συμφιλιώσει με την εποχή μας και τις προκλήσεις της. Είναι μια αίσθηση που αποκομίσαμε όσοι και όσες παρευρεθήκαμε στο Συμπόσιο διαλόγου και ζύμωσης Aegean Cuisine Cyclades 2025 με θέμα "Η Γεύση της...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(655)
- politismos(64)
- Βιβλία(49)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(63)
- Κινηματογράφος(57)
- Μουσική(65)
- Παράξενα(74)
- Τέχνη(84)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.