Διατροφική "βόμβα": Σαρώνει η νοθεία στην κανέλα - Εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα μολύβδου και χρώμιου
Τα ευρήματα νέας μελέτης είναι αρκούντως ανησυχητικά και πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν αγοράζουμε το δημοφιλές μπαχαρικό. Η αγαπημένη κανέλα που προσθέτουμε σε γλυκά, καφέ και αρωματικά ροφήματα κρύβει περισσότερα μυστικά από όσα φανταζόμαστε. Μια πρόσφατη ευρωπαϊκή μελέτη αποκάλυψε ότι πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι αυτό που δείχνει η ετικέτα τους, ενώ ορισμένα περιέχουν ουσίες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία, ειδικά για τα παιδιά. Με την παγκόσμια ζήτηση για κανέλα να αυξάνεται συνεχώς, η έρευνα αυτή θέτει σε πρώτο πλάνο την ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους και διαφάνεια στην παραγωγή και διακίνηση της δημοφιλούς μπαχαρικής. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Joint Research Centre (JRC) - τον επιστημονικό βραχίονα της Κομισιόν - εξέτασε 104 δείγματα κανέλας από καταστήματα σε 10 χώρες της ΕΕ, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία και τη Σρι Λάνκα.Νοθεία με φθηνότερη ποικιλία...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.