πριν από  15 ώρες 34 λεπτά

Fortunegreece.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η ζάχαρη είναι ο εχθρός. Ή μήπως όχι πάντα; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, αυτό εξαρτάται από το πώς την καταναλώνεις. Αναλύοντας δεδομένα από πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε διάφορες ηπείρους, ερευνητές από το Brigham Young University ανακάλυψαν κάτι απρόσμενο: η ζάχαρη που καταναλώνεται σε υγρή μορφή, όπως τα αναψυκτικά ή ακόμη και ο φυσικός χυμός φρούτων, αποδείχθηκε πολύ πιο επιβλαβής για την υγεία από τη ζάχαρη που καταναλώνεται μέσω στερεών τροφών. "Είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει σαφή σχέση δόσης-απόκρισης ανάμεσα σε διαφορετικές πηγές ζάχαρης και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2", δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια και καθηγήτρια διατροφής Karen Della Corte. "Δείχνει γιατί το να πίνεις τη ζάχαρη σου - είτε από σόδα είτε από χυμό - είναι πιο προβληματικό απ' το να την τρως."Κύρια ευρήματα της μελέτης: Τα ζαχαρούχα ροφήματα αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 κατά 25% για κάθε επιπλέον 350 ml την ημέρα, περιλαμβάνοντας...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: business
    Palo presentation